Do ulice Ke Sv. Izidoru na Chodově byla hlídka ve středu ráno vyslána prověřit oznámení o dvojici mužů spících v autě. Oba zastihla už probuzené vedle vozidla. Mladíci vysvětlovali, že se jim vůz porouchal, a tak uvnitř museli přespat - a teď se pustili do opravy. Nepopírali, že něco popili, jak strážníci předpokládali podle pachu alkoholu, který vanul z jejich dechu. Dostalo se jim proto upozornění: v tomhle stavu řídit nemůžete.

Na důrazné poučení dotyční přikyvovali - ve skutečnosti ale mělo efekt, jako když hrách na stěnu hází. Ukázalo se to už po pár minutách, kdy se hlídka s touto dvojicí setkala podruhé. Bylo to v nedaleké ulici Švabinského, kudy opravené auto projíždělo. A za volantem seděl jeden z opravářů. Z těch, kteří právě vyslechli, že řídit mohou až po vystřízlivění.

Trojnásobná jednička

Dechová zkouška ukázala, že rekord v rychlosti odbourávání alkoholu dotyčný nepřekonal. Stále byl „pod vlivem"; nadýchal 1,11 promile. Což rozhodně neznamená, že by byl jednička - dokonce snad trojnásobná. Ale dvojka - ta se sešla. Šofér je podezřelý hned ze dvou trestných činů.

K ohrožení pod vlivem návykové látky mu přibylo také maření výkonu úředního rozhodnutí.Ukázalo se totiž, že k silničním pravidlům přestupoval se značnou velkorysostí už v minulosti, a tak mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Je ale zřejmé, že ani ten ho neumravnil.