Zloděj podle jeho slov udeřil minulý týden v noci na pátek. Vyhlédl si muže, který se unavený vracel z práce. Byly čtyři hodiny po půlnoci – a dotyčný čekající na zastávce Budějovická na autobus si zdříml na lavičce. „Toho využil muž, který šel kolem – a z kapsy bundy mu odcizil mobilní telefon v hodnotě téměř 8 tisíc korun," konstatoval Daněk.

Chybějící mobil

Majitel přístroje tak domů dojel bez telefonu. Že mu mobil chybí, sice zjistit hned, jakmile se probudil – hledání ovšem nikam nevedlo. Z domova pak na něj zkusil zavolat – a ejhle: ozval se mu neznámý muž. A ano, ovšem: telefon by mohl vrátit, ale rád by z toho také něco měl. Slíbil, že za peníze telefon přinese.

Krádež spáče.Zdroj: Policie ČR

Transakce se měla uskutečnit při schůzce na Budějovické, kterou si muži smluvili na odpoledne. Okradený ovšem nepřišel sám; doprovázeli ho kriminalisté, jimž vylíčil běh událostí.

Muž se ke krádeži přiznal 

Muže požadujícího peníze na místě předávky zadrželi – ale ouha: telefon u sebe neměl. Netrvalo však dlouho a podezřelý se nejen přiznal ke krádeži, ale také ukázal křoví, ve kterém přístroj schoval.

Muže podezřelého z krádeže by v případě uznání viny mohl soud poslat za mříže až na tři roky, připomněl Daněk. „Jelikož byl již v minulosti za takový čin odsouzen, nyní mu hrozí vyšší trest odnětí svobody," vysvětlil.

Čtěte také: Náruživý hráč automatů přiznal devět přepadení