Zatím totiž vědí jen to, že neznámý zloděj využil příležitosti: telefon sebral z otevřeného okna v dílně ve Viklefově ulici na Žižkově zřejmě ve chvíli, kdy si majitel odskočil na oběd a aparát zapomněl na parapetu.

Celková škoda – v součtu hodnoty telefonu a plateb provedených jeho prostřednictvím – převýšila šest a půl tisíce korun, připomněl ve středu Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Případ je kvalifikovaný jako krádež, za což podezřelému v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," konstatoval.

Případ nicméně zatím stále zůstává ve fázi pátrání. Policie hledá muže střední postavy v odhadovaném věku mezi 20 a 30 lety, který měří kolem 165 centimetrů. Jeho popis dále připomíná světlou pleť a blond vlasy.

„V době návštěvy herny byl oblečen do červené mikiny se zipem, která měla na přední i zadní straně nápis. Pod mikinou měl tričko s černě lemovanými bílo-šedými pruhy. Dále byl oblečen do krátkých kalhot a na nohou měl světlé boty," přiblížil Daněk podobu hledaného muže. „Na hlavě měl sluneční brýle s bílými obroučkami," doplnil.

Záběr z bezpečnostní kamery, která podezřelého zachytila, policisté ve středu zveřejnili a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli informace k jeho totožnosti jsou vítány na lince 158.