Už ve čtvrtek Bradáčová uvedla, že policisté obvinili pět lidí a jednu firmu z korupce, vydírání a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Nyní policie obvinila další čtyři lidi a jednu právnickou osobu. Případ souvisí se zadávacími řízeními na dodávku služeb do Nemocnice Na Františku a Nemocnice Na Bulovce v Praze.

Nemocnice Na Františku.
Po raziích jsou první obvinění. Mezi nimi i šéf Nemocnice Na Františku

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) od čtvrtka zasahovali kromě nemocnic Na Františku a Na Bulovce i na jiných místech. Zajímali se o desítky domovů seniorů a další sociální zařízení v Praze a středních Čechách. Detektivové dorazili také do sídla zdravotnické společnosti B Braun Medical či investiční skupiny HTS Corporate Group. Prohlídky probíhaly i v domě exředitelky Nemocnice Na Bulovce Vrbovské.

Nemocnice Na Bulovce.
Policie zadržela ředitele Bulovky. Kvůli korupci stíhá pět lidí a jednu firmu

Server iROZHLAS.cz uvedl, že mezi obviněnými je ředitel Nemocnice Na Františku Robert Zelenák, severočeský podnikatel Tomáš Horáček nebo exmanažer společnosti Eurest Martin Tvrdoň. Stíhání čelí také nástupce Eurestu, společnost Compass Group Czech Republic.

„Sděleno má pan Horáček, doktor Robert Zelenák, doktor Martin Stříteský, inženýrka Jitka Ulrichová a Antonín Tvrdoň. Jako právnická osoba Compass Group Czech Republic, dříve Eurest," citoval server jednoho z Horáčkových právníků Jiřího Teryngela.

Aquapalace Praha. Ilustrační foto.
Podvodníci nabízejí zdarma vstupenky do aquaparku. Chtějí získat údaje klientů

Horáčka podle iRozhlasu kriminalisté považují za ústřední postavu rozsáhlé kauzy související se zadáváním zakázek sociálních zařízení pod správou Prahy a Středočeského kraje. Jitka Ulrichová je manažerkou společnosti Veřejné zakázky s.r.o. a Martin Stříteský přednostou kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.