Tehdy si zloději odnesli kompresory včetně tlakových hadic, kalová čerpadla, elektrorozvaděče, díly modulového lešení, ale třeba i kancelářské stoly a skříně nebo potahové látky na starožitný nábytek.

Muži ve věku 31 a 35 let, z nichž jeden má podle detektivů bohatou trestní minulost, se na místo činu skutečně vrátili, a to s úmyslem krást opakovaně. A nevraceli se poprvé, jak ukázaly domovní prohlídky; při nich detektivové objevili i věci ukradené na stejném místě v minulých měsících.

Věcí, u nichž je předpoklad, že pocházejí z trestné činnosti, se našlo za čtvrt milionu. Součástí úlovku byla rovněž nelegálně držená pistole - a připomenutí zasluhuje rovněž více než kilogram nalezené marihuany.

„Oba muži jsou obviněni z přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let," připomněla v pátek Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. Připomněla současně, že k vyřešení případu opakovaných sloupání přispěl fakt, že kriminalisté na něm pracovali i v době svého volna.