„Jedná se o osoby, které by mohly mít vztah s vyšetřovanou událostí," uvedla odpoledne bez dalších podrobností Iveta Martínková z ředitelství pražské policie.

Policie moc nepoví

Objasnit víkendový mord mají pomoci záběry z bezninky.Jde o případ vraždy bohatého a v byznysmanských kruzích i vlivného muže, která se v Újezdu nad Lesy stala v noci na neděli – a k jejímuž možnému pozadí ani k vyšetřovacím verzím nechtějí detektivové z taktických důvodů prozatím sdělovat bližší detaily.

Předpokládají nicméně, že zveřejnění tváří osob, které s případem mohou mít něco společného, může znamenat posun ve vyšetřování. Třeba se ozvou svědci, kteří poznávají, o koho jde, a prostřednictvím linky 158 poradí, kde dotyčné hledat – a možná by se mohli přihlásit i oni sami, pokud uvidí, že jim je policie na stopě…

Dva muži v kuklách

Na místo činu v rodinném domě v Újezdu nad Lesy na okraji metropole byli policisté přivoláni v sobotu asi hodinu před půlnocí. Prostřednictvím tísňové linky dostali upozornění sousedů, že se kolem jednoho z tamních domů pohybují osoby maskované kuklami.

Hlídky, které na místo vyjely, pak nalezly vážně pobodaného majitele nemovitosti. Pacienta záchranáři převezli do nemocnice – navzdory poskytované péči však následkům zranění později podlehl.

Objasnit víkendový mord mají pomoci záběry z bezninky.

„Manželka zemřelého kriminalistům potvrdila, že se skutečně jednalo o dvě osoby maskované kuklami, které vnikly na jejich pozemek – a poté i do domu. Tam také došlo k potyčce mezi nimi a manželem," uvedla Martínková již v neděli.

Už tehdy se také policisté obrátili na veřejnost – zvláště na lidi ze sousedství – s prosbou o pomoc. Zajímaly je zvláště informace o pohybu podezřelé dvojice v okolí – a to v čase mezi sobotní 22. hodinou a půlnocí.

Čtěte také: Muže přišli domů zabít dva vrazi v kuklách