V půjčovně se však už neobjevil, nijak nekomunikuje – a samozřejmě tam dodnes postrádají i auto.

Z toho, že by se dotyčnému snad mohlo přihodit něco zlého, kriminalisté III. obvodu pražské policie nemají nejmenší obavy. Zjistili totiž, že anglicky hovořící muž, který se prokázal doklady na jméno slovinského občana, je přímo specialistou na půjčování aut na věčnou oplátku. Detektivové vědí, že v posledních třech týdnech si z dalších půjčoven odvezl ještě Škodu Octavii a Seat Toledo.

Neznámý si půjčil auta, která nevrátil.Všechny tři vozy měly stejný osud: už po několika hodinách opustily území České republiky, přičemž je vyvážely jiné osoby nežli muž, který si je půjčoval. „Navíc v půjčovně zjistili, že část bankovek, kterými zákazník hradil zálohu, jsou padělky," doplnil Hulan k poslední kauze Land Roveru.

Více zfalšovaných dokladů 

Policejní detektivové také vědí, že dotyčný nedisponuje jen jedněmi zfalšovanými doklady. Vedle slovinského předkládal také chorvatský průkaz – v obou případech opatřené jeho skutečnou fotografií. Kriminalisté zjistili, že oba doklady jsou v zemích původu vedeny jako trvale vyřazené z evidence.

Jednání neznámého muže policisté kvalifikovali jako zpronevěru. Vzhledem k výši způsobené škody by v případě uznání viny a odsouzení mohl padnout až osmiletý trest.

Podezřelého hledají i před ním varujíPolicisté ve čtvrtek zveřejnili podobu podezřelého, a to ze dvou důvodů: jednak proto, že žádají veřejnost o pomoc při pátrání (a na lince 158 přivítají jakékoli informace o totožnosti neznámého, o jeho pohybu či pobytu), jednak z toho důvodu, že chtějí apelovat na provozovatele autopůjčoven, aby byli při půjčování obezřetnější. A před mužem podezřelým ze tří zpronevěr varují aktuálně především.