Mladíka, který podle kamerového záznamu navštívil lékárnu dvakrát s odstupem deseti minut, přičemž pokaždé si něco odnesl bez placení, hledají policisté od 11. února.

„V prvním případě využil chvilkové nepozornosti lékárnice, která se právě věnovala jinému zákazníkovi. V tom okamžiku sáhl do regálu pro tři krémy omlazující péče o pleť, které si vzápětí schoval mezi záda a batoh," připomněla Martínková s dodatkem, že podezřelý následně odešel, aniž by zaplatil.

Nejdražší zboží

Mladíka, který podle kamerového záznamu navštívil lékárnu dvakrát s odstupem deseti minut, přičemž pokaždé si něco odnesl bez placení, hledají policisté od 11. února.Když se po deseti minutách vrátil, nebylo to kvůli tomu, aby odnesenou kosmetiku uhradil dodatečně. Naopak. Opět „nakupoval" bez placení, přičemž tentokrát sáhl do police pro vitaminové doplňky stravy. Stejně jako v předchozím případě popadl to nejdražší zboží, které měl po ruce. Proto se výše škody vyšplhala do tisíců korun, i když vlastně šlo o dvě rychlá chmátnutí.

Protože obě krádeže zachytily bezpečnostní kamery, policisté nejen přesně vědí, co a jak se odehrálo, ale také zají podobu hledaného muže. Dopadnout se ho nicméně zatím nepodařilo. Policisté proto záběry v pondělí zveřejnili a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc.

„Jakékoli informace k podezřelému přijmou na bezplatné tísňové lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně," poznamenala Martínková.

Čtěte také: Kosmetika za tisíce zmizela z lékárny na Žižkově bez placení