Policisté žádají řidiče, kteří v pondělí zhruba v 15:30 kolem základní školy projížděli, aby zavolali na linku 158. Pachatel by podle policejního mluvčího Jana Daňka mohl být zachycen na palubní kameře některého z vozidel.

Zdroj: Policie ČR

Auto zastavila v ulici jedenačtyřicetiletá žena, která si šla vyzvednout dceru ze školy. Během pěti minut, kdy byla pryč, nasedl do nastartovaného auta muž a odjel. „Ve vozidle však byla na zadní sedačce dětská sedačka i s druhou šestiměsíční dcerou, která spala. Toho si pachatel zřejmě zprvu nevšiml a ujel skoro pět kilometrů do Choratické ulice, kde dítě i se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti,“ uvedl mluvčí Daněk.

Opilý pár se v Praze na Florenci napadal, žena měla dítě v náruči. Zakročila městská policie.
Drama na Florenci: láhev „tvrdého“, hysterická žena a kojenec v náručí

Dítě odnesla kolemjdoucí žena na policejní stanici. „Holčička byla v pořádku a maminka si ji převzala,“ sdělil Daněk. Auto nalezla policie v noci z úterý na středu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4.

Zloděje při činu zachytila kamera. Pachatel měl červenou bundu, ale na záběrech mu není vidět do tváře. Za krádež mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení.

„Závěrem nutno zmínit, že vzdalovat se od nastartovaného vozidla není dobrý nápad. O to víc, když je v něm dítě,“ dodal mluvčí pražské policie.

Ztracený chlapeček se díky všímavému kolemjdoucímu a strážníkům dostal během chvíle zpět ke své matce.
VIDEO: Drama se šťastným koncem dojalo Pražany. Batole zachránil cyklista