Agresivní muž nejprve zaútočil na ženu. „Chytil ji za hlavu a strhl na zem; následně napadl i muže pěstí do obličeje," přiblížil Rubeš počátek konfliktu.

Strhla se strkanice, která ale netrvala dlouho. Napadený muž použil na svou obranu pepřový sprej, čímž násilníka odradil od dalších útoků. Mladíka ročníku narození 1992 vzápětí chytila hlídka strážníků z Prahy 1.

Napadenému páru příslušníci městské policie poskytli první pomoc a přivolali i sanitku záchranářů – mladá žena si totiž po útoku stěžovala na bolesti břicha. Zasahující lékař pak nechal pacientku převézt do nemocnice.

Přestupek proti občanskému soužití

„Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána i Policie ČR," konstatoval Rubeš. Nakonec z toho nebyl ani trestný čin výtržnictví, tím méně pak pokus o ublížení na zdraví.

Po zhlédnutí záznamů bezpečnostních kamer a vyhodnocení výpovědí svědků i posouzení zprávy lékařů policisté dospěli k závěru, že skutková podstata trestného činu nebyla naplněna – a věc kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití.

Iveta Martínková z ředitelství pražské policie uvedla, že motiv útoku policie zná, ale nebude se k němu vyjadřovat. Věc se bude řešit ve správním řízení – včetně probírání příčin napadení – a podle všeho skončí pokutou.