Ne, podezřelý muž, který upoutal jejich pozornost, nebyl oním odhaleným zlodějem. Když se však hlídka k dotyčnému potichu vydala, aby se ho poptala, co takhle za tmy na parkovišti hledá či co tam chce objevit, zmerčila něco ještě podezřelejšího: v jednom ze zaparkovaných aut se mihotalo slabé světlo – a na zemi se blýskly střepy, připomněla v pondělí vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová.

„Ve chvíli, kdy se hlídka k vozidlu přiblížila, všimla si jiného muže, který byl okénkem spolujezdce nahnutý dovnitř vozidla a v ruce držel nůž. Strážníci ho za použití hmatů a chvatů sebeobrany z vozidla vytáhli a za pomoci páky mu nůž vyrazili. Poté ho hlídka povalila na zem," přiblížila Seifertová, kterak dopadlo rameno spravedlnosti.

Dopadnout vykradače aut přímo při činu se na parkovišti nedaleko stanice metra Rajská zahrada podařilo hlídce pražských strážníků z Černého Mostu.

„Při kontrole, zda u sebe nemá ještě další zbraň, hlídka u něj v kapsách nalezla kladívko na rozbíjení oken, šroubovák, malou příruční baterku a další nářadí pro vykrádání aut," doplnila. Přímo na místě zajištěný muž kápl božskou: z auta chtěl ukrást panel s navigací, protože nemá žádné peníze. Nutně, opravdu naléhavě je přitom potřebuje – je totiž silně závislý na drogách.

Muž s batohem, který byl nejspíš spolupachatelem, z místa zmizel. Třebaže si hlídka po dopadení zloděje přivolala na pomoc kolegy, druhého podezřelého se už najít nepodařilo. Druhá hlídka sice prohledávala okolí – nalezla však už jen odhozený černo-červený batoh. Kdo ho měl původně na zádech, se nyní snaží zjistit policisté, kteří se případem dále zabývají.

Dopadnout vykradače aut přímo při činu se na parkovišti nedaleko stanice metra Rajská zahrada podařilo hlídce pražských strážníků z Černého Mostu.