Předmětem jeho nežádoucího zájmu se někdy mezi středečním odpolednem a čtvrteční čtvrtou hodinou ranní staly tahač Mercedes-Benz Actros a samostatně stojící návěs zaparkované v obci Chýně na Hlavní ulici. Z nádrže nákladního vozu zloděj odčerpal sto litrů nafty – především se ale zajímal o samostatně stojící naložený návěs.

Odstranil plombu – a začal vykládat. Bez vědomí vlastníka i šoféra převážejícího zboží kamsi „přemístil" deset 50litrových sudů značky Gambrinus – a k tomu přibral ještě 22 přepravek zaplněných láhvemi plzeňského ležáku. Celkově způsobil škodu vyčíslenou na 23 740 korun, připomněla v pátek policistka Jana Dětská.

„Policisté nevylučují, že se pachatel bude snažit odcizené sudy a basy s pivem nabízet k prodeji," poznamenala. Uvítají proto, když je na podezřelou nabídku někdo upozorní – stejně jako budou vděčni i za svědectví týkající se samotné krádeže. „Jakékoliv informace související s tímto případem mohou občané sdělit policistům na hostivické obvodní oddělení nebo na telefonní číslo 974 882 750," uvedla Dětská.