První případ se stal v neděli 15. ledna krátce po poledni na cyklostezce v Zelenči ve směru na Lázně Toušeň. "Poškozená 54letá žena na cyklostezce venčila psa a v době, kdy se vracela z procházky směrem domů uviděla muže u křoví, který se na ní otočil a začal před ní onanovat. Žena okamžitě z místa odešla a následně celou událost oznámila na linku 158," uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová s tím, že muž se ženou nijak nekomunikoval, ani ji nepronásledoval.

Další případ se stal o několik dní později v pátek 3. února taktéž kolem poledne. "Poškozená 32letá žena na nástupišti vlakového nádraží v Zelenči a čekala na vlak. Předtím ale v ulici Kasalova potkala neznámého muže, který s ní šel směrem na nádraží a tam se schoval za stromy. Po chvíli si žena všimla, že muž za stromem onanuje a kouká na ni, proto okamžitě zareagovala a zavolala na policii," popsala další případ mluvčí.  Ženě se muž následně ztratil z dohledu, ale všimla si, že koukal ještě na další dvě dívky a stále onanoval.

Zásah strážníků městské policie u řidičů bez dokladů či s pozitivní dechovou zkouškou.
Video: Opilí a bez řidičáku. Strážníci zadrželi dva nezodpovědné řidiče

Kamerové systémy v Zelenči zachytily muže, který odpovídá popisu podezřelého. Obě ženy se shodly, že muž je asi 180-185 cm vysoký, štíhlé postavy, má kratší černé vlasy, vousy - strniště a je snědší pleti. V obou případech měl světlejší džíny a černou bundu s kapucí značky Adidas s bílými pruhy na obou rukávech.

"Poznáváte podezřelého muže na kamerových záznamech? Pokud ano, ozvěte se prosím policistům z OOP Čelákovice na telefonní číslo 602 305 883 nebo na linku 158," uzavřela Barbora Schneeweissová.

Zdroj: Youtube

Policisté v celé věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za takové jednání hrozí až 2letý trest odnětí svobody.