Dovnitř vstoupil dírou v plotě a skrz rozbitou skleněnou výplň dveří v zadní části objektu – a navíc se v budově střední školy v Jesenické ulici objevil v neděli, kdy školy zpravidla zejí prázdnotou.

Zdroj: Policie ČR
Alkohol. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Pacient měl upito, chtěl dát lékařce pěstí

Alarm přivolal hlídku

S tím také dotyčný zjevně počítal – neočekával však, že o jeho přítomnosti v budově budou během pár chvil vědět i strážníci z Prahy 10. Upozornilo na něj poplašné zařízení napojené na pult centrální ochrany. Hlídka vyslaná k budově zprvu viditelný problém neodhalila – najít, kudy se nezvaný návštěvník dostal dovnitř, se podařilo až po důkladnější obhlídce.

Požár chatky.
Během nočního požáru lehla chatka popelem

Muž se pokusil o marný únik

„Vzhledem k tomu, že z centrálního operačního střediska byl stále hlášen pohyb v budově, byly na místo volány další hlídky,“ přiblížila Seifertová výboj událostí. S tím, že jeden ze strážníků, který monitoroval situaci zvenčí, zaslechl od rozbitých dveří podezřelé zvuky.

A skutečně: otvorem vylézal z budovy jakýsi muž. Tomu dal pohled do hlavně namířené služební zbraně na srozuměnou, že tahle výprava skončila neúspěchem. Jeho počínáním se dále zabývají policisté.