Záchrannou akci na pomoc rodince divokých kachen absolvovali pražští hasiči také minulý týden v pondělí. Po poledni byli přivoláni do Patočkovy ulice, kde bylo třeba vyprostit dvě kachňata uvízlá v kanálu. Vysvobozených káčat se ujala jejich matka, která zůstávala nablízku a záchrannou akcii zpovzdálí sledovala.

Škola. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Metropole přispěje na platy učitelů 155 miliony korun

Požár bojleru zlikvidovala unikající vodaK požáru, který se nakonec uhasil sám, byli pražští hasiči voláni v půl deváté večer do bytového domu v Husitské ulici na Žižkově. V jednom z bytů hořel bojler pro ohřev vody. Silně kouřící plameny se naštěstí příliš nerozšířily – zlikvidovala je voda vytékající z poškozených trubek. Aby nenapáchala větší škody, bylo potřebné uzavřít hlavní přívod. Události si také vyžádala krátkodobou evakuaci 13 obyvatel domu.

Terčem žhářských útoků se v ulicích Prahy už nestávají jen odpadkové koše, kontejnery na sběr odpadu a sem tam nějaké auto. V bezpečí nejsou ani záchodky.
KRIMI MIX: Shořel záchod na stavbě, budku zapálil žhář

Západně od Prahy zkomplikovaly dopravu nehody se srnamiDopravní nehoda se zvěří přibrzdila v neděli večer řidiče nedaleko Zbuzan na Praze-západ. Na silnici z Ořechu do Chýnice čtvrt hodiny po deváté večer srazilo osobní auto srnu. Nehod se srnkami se ovšem během „čarodějnického" večera posledního dubnového dne stalo víc. Například již krátce po 21. hodině srazilo osobní auto srnu také na dálnici D7 na Kladensku – na dálničním kilometru 16,1 ve směru jízdy od Prahy na Slaný.

Požár v ul. Jeseninova.
KRIMI MIX: Požár ve squatu se obešel beze škod, ale ne bez zranění

U zastávky tramvají srazilo auto dítěBez zásahu záchranářů se neobešla dopravní nehoda, k níž došlo v neděli večer v Ječné ulici v centru metropole. U tramvajové zastávky Štěpánská bylo dítě sraženo osobním autem mířícím od Karlova náměstí k náměstí Míru. Okolnosti neštěstí (které si vyžádalo částečné omezení silničního provozu, ale dopady na provoz městské hromadné dopravy nemělo) zůstávají předmětem šetření policie.