Tam se byty proměnily v samostatné pokojíčky, jež si od provozovatelů po několik let pronajímaly dívky poskytující sexuální služby. Z jejich činnosti pak kořistilo osm „majitelů". Ti nyní vyslechli obvinění; jeden z podezřelých skončil ve vazbě.

Dostat se na kobylku právě jim nebylo podle detektivů nijak snadné. Ačkoli služby podniku byly nabízeny a propagovány zcela veřejně, činnost provozovatelů stojících v pozadí zůstávala takřka neviditelná. Jejich zadržení proto předcházelo několikaměsíční prošetřování spojené se shromažďováním důkazů.

Skupina si přišla na miliony korun

Nyní již kriminalisté vědí, že vůdčí roli měla jedna osoba řídící chod podniku a rozdělující úkoly dalším sedmi kumpánům. Ti zajišťovali, co bylo třeba: někdo měl na starost samotné fungování „klubu", další se starali o jeho propagaci a dostatek zákazníků.

Klapalo to podle zjištění kriminalistů nejméně dva roky, během nichž si skupina přišla na miliony korun. Nyní ale spadla klec. Sedm podezřelých je stíháno pro kuplířství, zbývající podezřelá osoba má na triku legalizaci výnosů trestné činnosti. Pokud jejich vinu uzná soud, mohou padnout až osmileté tresty.