Benešovští kriminalisté, kteří se pátráním zabývají, pracují s informací, že pohřešovaného zřejmě naposledy viděl jeho známý Jiří P. – 56letý muž hlášený k pobytu na radnici Prahy 13, který nyní žije jako bezdomovec, připomněla ve středu policistka Monika Schindlová. Doplnila, že také po tomto muži policisté pátrají, protože je nezbytné vyslechnout ho právě v souvislosti s pohřešováním Marka P.

Oba muži se mohou vyskytovat samostatně 

„Dotyčný užívá šedé vozidlo Peugeot 307 combi, registrační značky 1AN 1820. Provedeným šetřením se podařilo zjistit, že se pohyboval v pondělí 17. října v nočních hodinách v obci Sýkořice na Křivoklátsku," konstatovala Schindlová. Poznamenala, že oba muži, po nichž policisté pátrají, se mohou vyskytovat samostatně na rozdílných místech – není však ani vyloučeno, že mohou býti i spolu.

Pohřešovaný Marek P. má střední 192 cm vysokou postavu, modré oči a krátké blonďaté vlasy. Jeho popis dále připomíná jizvu na hrudním koši, ochrnutou pravou ruku v důsledku mozkové mrtvice a kulhavou chůzi. V době, kdy ještě bylo velmi teplé počasí, odcházel z domova v celý v šedivém: měl na sobě šedé triko, šedé šortky a mikinu stejné barvy doplněnou modrými pruhy.

Policie hledá muže 

Jiří P., který by k osudu pohřešovaného zřejmě mohl poskytnout cenné informace, má patrně hnědé oči skryté za dioptrickými brýlemi a původně tmavé, avšak nyní prošedivělé vlasy. Viditelně kulhá po těžkém úrazu při dopravní nehodě.

„Veškeré poznatky k uvedeným osobám je možné sdělit na kterékoliv oddělení Policie České republiky, na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 871 511 (531)," připomněla policistka Schindlová.

Čtěte také: Hledaný muž uniká už rok a půl