Policejní hlídky pak v domě našly pobodaného muže. Snažily se mu poskytovat první pomoc a přivolaly záchranáře, kteří zraněného dopravili do nemocnice – veškeré úsilí zdravotníků ale bylo marné. V nemocnici pacient později svým zraněním podlehl, uvedla v neděli Iveta Martínková z ředitelství pražské policie.

Od manželky zemřelého se kriminalisté nedověděli o moc víc než od svědků ze sousedství. Žena mohla jen potvrdit, že na pozemek a poté i do domu skutečně vnikly dvě postavy maskované kuklami. „Došlo k potyčce mezi nimi a manželem, při kterých muž utrpěl vážná zranění," uvedla Martínková.

Motiv se teprve zjišťuje

Další podrobnosti k možnému motivu, pozadí události či prověřovaným vyšetřovacím verzím kriminalisté z prvního oddělení pražského policejního ředitelství z taktických důvodů prozatím zveřejňovat nechtějí. Martínková pouze potvrdila, že případ byl kvalifikován jako zvlášť závažný zločin vraždy.

„Kriminalisté na místě provedli ohledání místa činu a další důležité úkony. Nyní budou zjišťovat motiv a další okolnosti, které by vedly k dopadení maskovaných útočníků," konstatovala.

Připomněla současně, že při pátrání by mohly pomoci postřehy svědků, zvláště obyvatel Újezdu nad Lesy. „V případě, že jste v sobotu v době mezi 22. a 24. hodinou zaznamenali v okolí pohyb podezřelé dvojice, oznamte neprodleně tuto informaci policistům na bezplatné tísňové lince 158," vyzvala Martínková veřejnost.