Jednatřicetiletý muž se k přepadení přiznal. „Uvedl, že tím řešil svou finanční situaci. Také uvedl, že je narkoman – a v minulosti byl již za loupež odsouzený, kdy si odpykal trest odnětí svobody v délce osm a půl roku,“ konstatoval Daněk. Doplnil, že podezřelý kriminalistům také ukázal místo, kam po činu odhodil pistoli. Skutečně byla nalezena. Detektivové podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

Policie. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Lupiče trafikant zahnal hned po příchodu. Mrštil po něm noviny

K loupeži s klackem se mladík přiznal už pár desítek minut po činuJen krátce po loupeži, při níž si pachatel vyzbrojený klackem odnesl z herny několik tisíc korun, podezřelého dopadli policisté z oddělení hlídkové služby IV. obvodu pražské policie. Stalo se to ve středu, kdy kolem páté ranní navštívil pachatel hernu na náměstí Bratří Synků. Než přistoupil k automatům, předložil obsluze svůj občanský průkaz – a pak začal hrát. Již po minutě se však jeho chování změnilo: přišel k baru a od obsluhy požadoval peníze. K tomu se zjevně chystal už předem – zpod bundy totiž vytáhl připravený klacek. Barmanka mu dala několik tisíc, s nimiž pachatel utekl. Už po pár desítkách minut byl však 18letý podezřelý v rukou policie. Pomohl kamerový záznam z místa přepadení. Muže podobného osobě z nahrávky objevili detektivové na Nuselské ulici – právě ve chvíli, kdy nastupoval o taxíku. K činu se přiznal – a byl obviněn z loupeže, za což v případě uznání viny může u soudu padnout až desetiletý trest.

Alkohol u dětí.
KRIMI MIX: Někomu prázdniny začínaly alkoholovým opojením

Noční střelba na ulici byla jenom povyražením  Nečekaný rozruch přinesla v noci na pátek střelba v Klánovicích na samém pomezí metropole a Prahy-východ. Policisté, jejichž hlídek se sjelo hned několik, poblíž Šestajovického potoka zadrželi muže ve věku 34 a 36 let, kteří se napili – a pak na ulici pálili z plynové pistole. Jen tak; pro zábavu. Nikomu se ni nestalo – a ani nebylo zjištěno, že by byl spáchán trestný čin. Věc se dál bude řešit ve správním řízení – kvůli podezření z přestupku. 

Požár výlohy obchodu.
KRIMI MIX: Požár výlohy a dveří poznamenal celý obchod

Čekat, než přejedou vojáci, řidič nechtěl. Měl notně upitoOdhalit řidiče, který usedl za volant silně ovlivněn alkoholem, pomohl posledního června průjezd transportu techniky americké armády mířící na vojenské cvičení. O týden starém případu informovala v pátek Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Kvůli vojákům policisté kolem osmé večer ve Staré Boleslavi uzavřeli místní komunikaci u dálničního výjezdu na D10 a vytvořila se kolona vozidel. Podle Hašlové všechna auta několik minut čekala, než konvoj přejede – až na jedno. Devětadvacetiletý řidič vyjel směrem k policistům ve výstražných vestách, stojících u služebního vozu s blikajícím majákem. Hlídka ho okamžitě zastavila – a při opakované dechové zkoušce šofér nadýchal přes dvě promile. Znamená to podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by v případě uznání viny mohl soud vyměřit až roční vězení.

Tester na drogy
Nesvítící světlo prozradilo šoféra podezřelého z konzumace drog

V cizím autě se na noc uhnízdil polonahý cizinec  Šestadvacetiletého cizince, který si ustlal v cizím autě, odhalila půl druhé hodiny po půlnoci hlídka strážníků v Prahy 1. Při kontrole v Jungmannově ulici ji zaujaly otevřené přední i zadní dveře na pravé straně zaparkovaného vozu. Bližší pohled ukázal, že na sedadle spolujezdce se krčí polonahý muž; ten navíc nebyl schopen prokázat svoji totožnost, připomněla v pátek Irena Seifertová z centrály městské policie. „Při kontrole vozidla byl na místě spolujezdce nalezen zalamovací nůž,“ doplnila.
Kvůli podezření, že došlo k vloupání, přivolali strážníci policisty. Ještě před jejich příjezdem se objevil majitel auta. Potvrdil, že ve voze, které vlastník řádně uzamkl, tenhle chlápek nemá co pohledávat. 

Krádež mobilního telefonu.
Přišla loudit o jídlo a ukradla mobil za desetitisíce

Mladík hodující v restauraci nechtěl platit útratu ani pokutuBez peněz do hospody nelez, praví prastará moudrost. Na ni zřejmě zapomněl 20letý muž, který zašel hodovat do restaurace na Václavském náměstí. Užil si tam za 588 korun. Když však mělo dojít na placení útraty, zážitek se pokazil. Pro obě strany. Host totiž neměl na zaplacení. Přivolaným strážníkům z Prahy 1 dotyčný řekl, že se chtěl pouze najíst, ale peníze mu sebrali neznámí lidé, uvedla v pátek vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová. „S řešením přestupku na místě nesouhlasil, proto se případem dále bude zabývat správní orgán,“ konstatovala. Když muž tvrdící, že u sebe aktuálně nemá ani korunu, odmítl na místě zaplatit uloženou tisícovku pokuty, bude se věc dále řešit ve správním řízení.