Mladý muž maskovaný slunečními brýlemi a šálou přes obličej, který podle policistky Jany Rösslerové utekl s kořistí převyšující dvacet korun, totiž na místě činu zanechal podezřelý balíček. Pyrotechnik ale zjistil, že na stole nezůstalo ležet nic nebezpečného. „Nejedná se o nástražný výbušný systém; doprava v Revoluční ulici byla obnovena ve 14 hodin a 20 minut," konstatovala Rösslerová. Poté, co se ukázalo, že v balíčku je jen starý budík, bylo možno obnovit dopravu včetně jízdy tramvají.

Po pachateli, který se s kořistí zřejmě vydal směrem k obchodnímu domu Kotva, policisté stále pátrají. Hledají asi 25letého muže světlé pleti, vysokého asi 180 cm. „Na sobě by měl mít oblečené džíny, výraznou mikinu zelené nebo oranžové barvy. Na hlavě měl kšiltovou čepici a sluneční brýle," shrnula Rösslerová známé informace k podobě podezřelého. Ty policie připomíná nejen v rámci žádosti o pomoc při pátrání, ale také jako varování: vůči osobě odpovídající popisu by lidé měli být ostražití.

Jakékoli informace, které by mohly při hledání lupiče pomoci, přivítá policie na lince 158; přijme je také kterákoli služebna. Někteří svědci míní, že dotyčného se nejspíš podaří najít v komunitě drogově závislých.