Kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu se zabývají těmito případy pro podezření z trestného činu znásilnění a výtržnictví. Poškozené ženy se shodly na mužově popisu. Podle jejich výpovědí byl relativně pohledný, nijak nezapáchal a nebyl špinavý. Ale jeho násilnické ataky se nemohly nikomu líbit.

Všechny události se odehrály v ulici Pekařská na panelové cestě vedoucí podél tamní pekárny od autobusové zastávky Šafránkova. "K prvním dvěma došlo v neděli odpoledne osmnáctého listopadu, mezi půl druhou až druhou hodinou, třetí se stal o den později, tedy devatenáctého listopadu ve tři čtvrtě na pět odpoledne," informoval v tiskové zprávě mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Znásilnění. Ilustrační foto.
Ženu v mezaninu domu znásilnil a škrtil mohutný muž. Policie po něm pátrá

Prvním incident se odehrál tak, že hledaný muž snědé pleti se připojil k ženě, která se šla proběhnout. Nejprve běžel za ní a když se dostal vedle běžkyně, začal osahávat ji na hýždích. Nakonec své oběti zastoupil cestu a začal ji - podle policie poměrně razantně - osahávat v rozkroku. "Ženě bylo mužovo počínání krajně nepříjemné a snažila se mu bránit. Muže nejprve udeřila pěstí do obličeje a pak se ho snažila od sebe odstrčit, bohužel marně. A tak začala na celé kolo křičet o pomoc. Až teprve toho se sexuchtivec zalekl a utekl pryč," dodal policejní mluvčí Hulan.

Žena upadla na zem

Násilníka neúspěch neodradil a vyhlédl si o půl hodiny později na té samé panelové cestě další běžkyni. Ale na rozdíl od předchozího útoku, tentokrát postával stranou a teprve tehdy, když se k němu žena přiblížila, jí zkřížil cestu s obnaženým penisem v ruce. Žena jej oběhla a pokračovala dál. Měla štěstí, protože exhibicionista ji nijak neatakoval ani nepronásledoval.

Pražská policie prosí o pomoc při pátrání po sexuálním násilníkovi, který v srpnu zneuctil v parku cizinku.
Dívka přijela do Prahy za poznáním. Muž ji znásilnil. Kvůli strachu se nebránila

Třetí nepříjemný zážitek vstřebává žena, která se stejnou cestou procházela i se třemi malými potomky. Na sobě měla v šátku teprve několika týdenní miminko, vedle ní pak cupitaly další dvě děti. "Hledaný muž se k této ženě v chůzi připojil, kdy šel téměř na kontakt vedle ní. Žena muže v prvopočátku ignorovala. Zanedlouho si ale všimla, že muž vedle ní kráčí s obnaženým penisem v ruce. Tato situace vyvedla poškozenou natolik z míry, že jí podklesla kolena a žena i s dětmi upadla na zem," popsal Hulan.

V místě nejsou kamery

Vtom se muž zastavil a nad šokovanou ženou se skláněn - stále s obnaženým údem. Reakce byla pohotová. Matka nakopla násilníka vší silou do obnaženého ohanbí. "Zřejmě se trefila přesně a muži tím způsobila nemalou bolest, neboť ten, hlasitě skučící, z místa okamžitě utekl," sdělil mluvčí pražských policistů, kterým se podařilo sestavit identikit zločince ve věku mezi 30 až 35 lety. Na sobě měl šedivou mikinu s kapucí s pruhy či geometrickými obrazci světlé barvy.

Muž onanoval v obchodě.
Muž onanoval při vybírání zboží v obchodě. Přivolal si na pomoc prodavačku

Pátrání kriminalistům komplikuje fakt, že v dané lokalitě se nenachází žádná kamerová zařízení. Proto se policie obrácí na širokou veřejnost. "V první řadě prosí každého, kdo muže vyobrazeného na přiloženém identikitu poznává, zná jeho totožnost, potažmo místo jeho pohybu či pobytu, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158," žádá mluvčí Hulan.

"Dále prosíme další ženy, dívky, slečny a paní, které mají stejný nebo obdobný zážitek, aby se, taktéž prostřednictvím linky tísňového volání 158, přihlásily kriminalistům prvního oddělení druhého policejního obvodu," pokračuje a přidává třetí prosbu směřující k těm, kdož by mohli mít muže odpovídajícího popisu zachyceného na mobilu či na kameře.

Ve Zbraslavi sjela dodávka do Vltavy.
Neznáte cestu? A nechcete sex? Mladík lákal ženy do dodávky a pak začal onanovat