Opravdu nerady budou na více než půl roku starou událost vzpomínat hned tři ženy. Neznámý muž se zbraní v ruce zaútočil nejdříve v osm hodin večer na jednu z nich a o tři čtvrtě hodiny později na druhou a snažil se vynutit si pohlavní styk. Největší smůlu měla třetí, teprve dvacetiletá dívka, kterou v půl desáté neznámý násilník opakovaně znásilnil.

Všechna tři přepadení se odehrála 10. září loňského roku v pražských Stodůlkách. Policisté se dali do práce a sestavili portrét pravděpodobného pachatele.

Výsledkem snahy kriminalistů bylo zadržení dvaapadesátiletého muže. K tomu došlo 18. února letošního roku v odpoledních hodinách. Policisté museli nejdříve překonat aktivní obranu pravděpodobného pachatele. O den později mu bylo sděleno obvinění ze znásilnění a skončil ve vazbě, kde nyní čeká na rozhodnutí soudu.

Kriminalisté ještě prověřují, zda se obviněný nedopustil i dvou v úvodu popsaných napadení. Je možné, že dotyčný se obdobné trestné činnosti nedopustil poprvé, a proto policisté žádají další případné oběti či svědky jeho činů, aby se ozvali na telefon 974 855 543, tísňovou linku 158 nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu k podání svědectví.