Prodejnu obuvi podle jeho slov kolem sedmé večer navštívili muž se ženou, kteří se nejprve chovali jako běžní zákazníci obhlížející vystavené zboží. Pak ale udeřili po zlodějsku: do připravené tašky nastrkali tři páry luxusních bot - načež se chystali odejít bez placení. To však zmařila prodavačka: u východu z obchodu podezřelé zákazníky zastavila a chtěla ukázat obsah tašky.

Při útěku narazil lupič do dveří

„To dvojice evidentně nechtěla a dala okamžitě na útěk. Ještě než doběhla k východu z nákupního centra, srazil se zloděj s náhodným návštěvníkem, přičemž mu na zem vypadla nejen kradená obuv, ale i jeho mobilní telefon. Zvedáním věcí se nenechavec nezdržoval a pokračoval v útěku, kdy ještě narazil do prosklených vstupních dveří centra a poškodil je," přiblížil Rybanský vývoj událostí.

S dodatkem, že škoda na odcizené obuvi dosáhla bezmála deseti tisíc korun – a zničením jednoho křídla posuvných dveří muž způsobil škodu za dalších deset tisíc.

Policie žádá o pomoc veřejnost

Podezřelým se podařilo uniknout, i když se je snažilo několik lidí pronásledovat. Policisté nicméně aspoň vědí, koho hledají – podobu obou podezřelých prozrazují nejen kamerové záznamy z nákupního centra, ale i fotky ze ztraceného mobilu. Záběry ve čtvrtek policisté zveřejnili a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc.

„Jestliže poznáváte dvojici na fotografiích nebo víte, kde by se v současné době mohla nacházet, kontaktujte tísňovou linku 158," vyzval Rybanský všímavé občany.

PachatelZdroj: Policie ČRPachatelZdroj: Policie ČR

Čtěte také: Kumpán zasypal lapku textilem