„Kolem půl osmé ráno jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení o pobodání dívky v ulici Bellušova," konstatovala.

Své někdejší lásce muž způsobil několik bodných zranění v obličeji a na rukou. Zraněnou 17letou dívku převezli záchranáři do motolské nemocnice.

Pachatel ve stejném věku, tedy rovněž mladistvý, místa činu utekl, policisté ale jeho totožnost znali - a společně se srážníky rozjeli rozsáhlou pátrací akci. V deset hodin se podezřelého podařilo zadržet.

Jaká bude právní kvalifikace?

Všechny okolnosti incidentu zatím zůstávají předmětem zkoumání. K tomu, zda se dotyčný pokoušel svoji expartnerku zavraždit, se policisté zatím nevyjadřují. „Případná právní kvalifikace celého skutku je předmětem dalšího šetření," uvedla Jeřábková.

Leccos lze ale vyčíst z faktu, že případem se nezabývají kriminalisté z obvodu, ale od počátku věc šetří detektivové pražského policejního ředitelství - ti, kteří se zabývají těmi nejzávažnějšími násilnými zločiny.

Pokud mladík stane před soudem (a následně v řízení konaném vzhledem k jeho věku s vyloučením veřejnosti uznán vinným), byl by ohrožen maximálně trestem v polovině sazby, kterou by za stejný zločin mohl dostat dospělý pachatel.