Ve vnitrobloku se prý nějaký muž vysvlékl donaha, prochází se mezi domy - a dokonce se zdá, že se snad chystá meditovat! Přesně takhle to vypadalo i ve chvíli, kdy strážníci dorazili na místo: nahý štíhlý muž byl jako v transu. Na oslovení nereagoval, měl zavřené oči, něco nesrozumitelně mluvil a vzpínal ruce k obloze v pobožných gestech.

Teprve po chvíli dotyčný zpozoroval uniformy - a chystal se opustit hájemství, kde je takto necitlivým způsobem rušeno jeho soustředění. V odchodu mu bránil strážník, který mu zastoupil cestu. Nato se muž otočil - a rozběhl se k zadním traktům domů. Přeskočil zídku, při čemž se ho strážník neúspěšně pokusil zachytit, načež uháněl k domu v Hradešínské ulici. A skočil.

Potká se s Napoleonem?

Protože se vrhl z asi desetimetrové zdi za domem, bylo zřejmé, že je zle. Hlídka proto ihned volala záchranku a vydala muži na pomoc. Dotyčný se zraněním na hlavě a oděrkami po celém těle byl zmatený - a moc nekomunikoval. Dotazy, zda ho něco nebolí, zůstaly bez odpovědi, zato brebentil v polštině a angličtině a hovořili o sobě jako o Jehovovi.

Záchranáři ho převezli k ošetření do nemocnice, kde pak lékař rozhodl o dalším transportu. Tentokrát na psychiatrickou kliniku, kde budou mít víc času ho vyslechnout - a zřejmě i snáz porozumějí jeho pocitům. A kdo ví; možná se tam potká - třeba s Napoleonem.