Mladí muži, kteří si z ubytovacího zařízení v Kladenské ulici odnesli hotelový trezor, přitom dovnitř nevtrhli jako desperáti se zbraněmi v rukou. Naopak; vypadali bezproblémově a vcelku důvěryhodně. Požádali o pronájem pokoje – ovšem s tím, že než zaplatí, chtěli by si místnost prohlédnout. Aby se mohli rozhodnout, jestli chtějí přesně tohle.

Jak to na pokoji vypadá, jim přitom ve skutečnosti bylo šumafuk. Další vývoj událostí ukázal, že ve skutečnosti jim šlo o jediné: vylákat ženu mimo recepci. Aby mohli zaútočit a naplnit tak předem připravený plán. Vyplývá to ze slov Evy Kropáčové z ředitelství pražské policie, která v úterý o případu informovala. „Na kamerových záznamech přímo z hotelu je vidět, že jeden z mužů po příchodu k recepci vytáhne dlouhý kuchyňský nůž, který si připraví do pravé ruky. V okamžiku, kdy zaměstnankyně opustí prostor recepce, muž jí přiloží nůž k zádům a požaduje vydání všech peněz," konstatovala policistka. A komplicové prý moc dobře věděli, co se děje. Když se blýskla kudla, rozhodně nebyli zaskočeni. A když žena vykřikla strachy, dokonce se rozesmáli. Ano; noční loupež provedená s drtivou přesilou se jim zjevně jevila jako docela povedená taškařice.

Chechtat se pak loupeživá trojice mohla i při odchodu z hotelu. Odnášela si totiž nejenom příruční zásobu hotovosti v kasírtašce, ale i velký trezor. Ten si pachatelé naložili do přistaveného auta a odjeli. Celkem si tak odvezli několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté předpokládají, že při hledání pachatelů může pomoci zveřejnění záběrů pořízených bezpečnostními kamerami. Podezřelou trojici na záznamech určitě někdo pozná! „V případě, že víte, o koho je jedná, či kde se pohybuje, okamžitě zavolejte na linku 158," vyzývá Kropáčová veřejnost ke spolupráci. „K dopadení těchto nebezpečných pachatelů nám mohou pomoci jakékoliv informace. V žádném případě se je však nikdy nesnažte sami zadržet; v tuto chvíli nelze vyloučit, že znovu zaútočí," zdůraznila.