„Detektivové stále po lupičích pátrají; pozornost policie se obrací do lokality Prahy 5," informovala v pondělí mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Připomněla, že v reakci na výzvy ke spolupráci, které v uplynulém týdnu přinesla média, se detektivům sešlo hned několik poznatků – ovšem dopadení podezřelých žádná z těchto informací nevedla.

Jde nejspíš o cizince 

„Podařilo se nicméně dohledat a zajistit vozidlo tovární značky Smart modro-stříbrné barvy; samozřejmě bylo podrobeno důkladnému ohledání a příslušnému znaleckému zkoumání," uvedla mluvčí. Jde o auto, do kterého podle kamerových záznamů přestoupili lupiči na Klárově, kam od místa činu odjeli na skútru.

Kriminalisté také získali nové poznatky k výskytu podezřelých; zdá se, že před činem oba muži pobývali na území Prahy 5, a to zřejmě již od poloviny října. Bezprostředně po loupeži policie informovala, že jde nejspíš o cizince.

Policie hledá svědky 

„V současné době se kriminalisté snaží zmapovat pohyb obou pachatelů před samotnou loupeží. V této souvislosti vyšetřovatelé žádají občany a provozovatele hotelů, penzionů a jiných ubytovacích zařízení o případné svědectví k výskytu obou mužů, zachycených na záběrech z kamerového systému," poznamenala Zoulová. Jakékoli poznatky jsou vítány na známém čísle tísňové linky 158.

Čtěte také: S hodinkami za miliony ujeli dva habáni v oblecích