Za klientem kvapně dojel a dodal mu požadované zboží, konkrétně buď kokain, nebo extázi. K „překvapení“ kriminalistů následné expertízy prokázaly, že muž prodával drogy v maximální možné kvalitě. Kokain v 50procentní a extázi v 80procentní kvalitě.

Maximální kvalita

Z praxe kriminalisté vědí, že jiní dealeři 50procentní kokain před prodejem v průměru ještě třikrát zředí. U extáze je zase zmiňovaná 80procentní kvalita maximum toho, čeho lze při výrobě této drogy dosáhnout.

Zdroj: Policie ČR

A že byl zadržený pro spotřebitele, nadneseně řečeno, velkoobchodem, dokazuje množství věcí, které u muže kriminalisté při zadržení zajistili.

Bankomat. Ilustrační foto.
Muž rozbil kamenem dveře do banky i bankomat, daleko neutekl

"Takzvaná realizace proběhla prvního února letošního roku, kdy detektivové jednačtyřicetiletého muže zadrželi v jeho voze v ulici Na Perštýně. Při zadržení u něj zajistili osmačtyřicet zlatnických sáčků, napěchovaných čtyřiačtyřiceti gramy kokainu. Ty muž ukrýval ve spodním prádle, poblíž svého mužství. Dále ještě detektivové zajistili padesát tisíc na hotovosti. To ale nebylo vše," informoval o výsledcích svých kolegů mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Ujíždějící zdrogovaný muž se zákazem řízení se převrátil s kradeným autem na střechu.
Řidič pod vlivem drog převrátil při honičce s policií kradené auto na střechu

Posléze následovala domovní prohlídka. Při té kriminalisté našli cestovní kufr, který byl ale uzamčen kódovaným zámkem. "Zadržený se v prvopočátku tvářil, že kufr není jeho a tudíž ani nezná číselnou kombinaci. Názor ale ve vteřině změnil ve chvíli, kdy chtěli kriminalisté k otevření kufru použít hrubou sílu. V mžiku zadal kombinaci a zavazadlo otevřel," pokračoval mluvčí.

Milion v hotovosti

Obsahem kufru byla jak finanční hotovost, konkrétně koruny, dolary a eura, kterých byl v součtu téměř jeden milión korun a dalších téměř sedmdesát gramů kokainu a o něco menší množství extáze.

Platební karta. Ilustrační foto.
Student na vozíčku si krádež karty vymyslel. Půjčil ji svému známému

"Na základě všech těchto zjištění skončil jednačtyřicetiletý muž na policejní služebně. Tam ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což obviněnému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let," uzavřel Hulan.