Policisté včetně příslušníků pohotovostní motorizované jednotky, speciální pořádkové jednotky, a dokonce i zásahovky tam vyjeli kvůli oznámení, že pomatený muž v okně v posledním patře jednoho z bytových domů pálí z neznámé zbraně.

Rázný zákrok nebyl zapotřebí; situaci vyřešila policejní vyjednavačka. Pětačtyřicetiletý muž, který byl uvnitř, jí po chvíli otevřel dveře. Dezorientovaně působící střelec, který nadýchal 1,1 promile, putoval v doprovodu policistů na vyšetření, připomněl Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

„Uvedl, že střílel z okna po ptácích. Na místě byla zajištěna střelná zbraň ráže 9 milimetrů a několik nábojů," konstatoval Daněk. Kriminalisté podle jeho slov zjišťují nejen motiv nezvyklého jednání, ale zajímají se o to, kde dotyčný přišel ke střelné zbrani. Policejní evidence totiž prozradily, že nejde o držitele zbrojního průkazu.

„Při incidentu nebyl nikdo zraněn - a právní kvalifikace zatím nebyla stanovena," shrnul Daněk výčet prvotních poznatků. Podstatné pro další vývoj případu zřejmě nebudou jen poznatky získané detektivy, ale i zjištění psychiatrů.