"To je jistě chyba a je to exces, to je nepřípustné," řekla Bradáčová v dnešních Otázkách Václava Moravce České televize. Trestní řád použití odposlechů mezi obviněným a obhájcem zakazuje, mají být vymazány. Bradáčová uvedla, že za svou devatenáctiletou praxi se s takovým přestoupením zákona setkala poprvé.

Shahram Abdullah Zadeh
Podnikatele Zadeha policisté obvinili z uplácení tlumočníka

Případ ale podrobněji rozebírat nechtěla. Věnuje se mu olomoucké vrchní státní zastupitelství a Bradáčová neměla možnost se s ním blíž seznámit.

Záležitosti s nakládáním se Zadehovými odposlechy se věnují na podnět i příslušné sněmovní komise. Předseda komise pro kontrolu používání odposlechů Daniel Korte (TOP 09) je přesvědčen o tom, že pochybila policie i dozorující státní zástupce. Ze lži nedávno obvinil Nejvyšší státní zastupitelství, když podle tiskové zprávy shledalo v této věci v rámci dohledu pochybení jen na straně policie. Uvedlo, že žalobce se na pochybení nepodílel. Komise zatím záležitost neuzavřely.

Jde o druhou větev Zadehovy kauzy, kdy byl s dalšími lidmi obviněn mimo jiné z ovlivňování svědků. Korte poukazuje na to, že právě dozorující státní zástupce podával v březnu návrh na prodloužení vazby Zadeha a jedna z příloh obsahuje přepisy odposlechů s komentářem. V jednom z nich se podle Korteho vyskytuje jméno obhájkyně. Kvůli těmto odposlechům podala ve druhé polovině února poprvé trestní oznámení Unie obhájců.

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová.
Bradáčová: Odposlechy v kauze Rath jsou důkazem