Stavba o rozměrech 6×6 metrů lehla popelem - a záchranáři vezli do nemocnice chlapce, který byl popálen na rukou a na hlavě. „V době nepřítomnosti rodičů si hrál s plynovým zapalovačem," shrnula Adamcová výsledky šetření.

Po děsivém pádu zasahovali lezci i posádka vrtulníkuS poraněným hrudníkem, zraněním ruky a s bolestmi v oblasti pánve transportoval v neděli odpoledne do vinohradské nemocnice vrtulník ženu, která hodinu po poledni spadla ze svahu na Kokořínsku - u pískovcového útvaru Pokličky poblíž Mšena na Mělnicku.

Ženě, která se po asi desetimetrovém pádu pohybovala ještě desátky metrů po svahu, museli na místě pomáhat lezci hasičů. Okolnosti neštěstí zkoumá policie, přičemž předběžně počítá se všemi možnostmi, které by mohly přicházet v úvahu - nevylučuje ani sebevražedný pokus.

Kvůli poruše nesměli řidiči do tuneluS celodenní uzavírkou Strahovského tunelu se v neděli museli neočekávaně vyrovnat pražští policisté i řidiči. Omezení nebylo plánované; vynutila si ho technická závada zabezpečovacího zařízení.

Nehoda na kolejích se neobešla bez zraněníPraha - Bez účasti záchranářů pomáhajících pacientovi se zraněním se bohužel v neděli odpoledne neobešla nehoda, k níž pět minut po páté odpoledne došlo v ulici Na Poříčí v centru Prahy. Mezi nákupním centrem Palladium a palácem YMCA se tramvaj srazila s osobním autem, přičemž se do nehody zapojila ještě dodávka.

Po celou hodinu musel dopravní podnik odklánět tramvaje číslo 5, 8, 24 a 26 i autobusy na linkách 207 a AE. Okolnosti nehody na tramvajových kolejích zůstávají předmětem šetření policie. Prvotní poznatky naznačují, že Škoda Octavia předjížděla tramvaj, ale střetla se s vozidlem technických služeb jedoucím v protisměru - a nakonec i s předjížděnou tramvají.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada brzdového systémuKamionu hořely brzy, žádná škoda nevzniklaBez zranění a beze škod. Zdaleka ne každý zásah pražských hasičů má tak dobrý konec jako ten, o kterém v neděli informovala Pavlína Adamcová z hasičské centrály. Připomněla čtvrteční výjezd jednotek z Petřin a z ruzyňského letiště na Pražský okruh, kde bylo třeba likvidovat požár brzdového obložení návěsu kamionu. Kolo hasiči zchladili tlakovou vodou, jeho teplotu ještě kontrolovali pomocí termokamery. „Příčinou vzniku požáru byla technická závada brzdového systému," uvedla Adamcová.