Věcí se totiž se totiž zabývali strážníci z Prahy 14. Ty původně do Horních Počernic odpoledne přivolali všímaví občané – s tím že se ulicí potácí žena s dítětem. Na udaném místě hlídka nikoho nezastihla – matku i s chlapcem ale našla v nedalekém kadeřnictví.
I tam bylo patrné, že není ve formě. Klučina mohl jen zpovzdálí sledovat, jak máma usíná v křesle bez toho, že by se byla schopna domluvit, jak chce účes upravit. Ani se strážníky kloudně nekomunikovala. „Nakonec propukla v pláč a zhroutila se," konstatovala Seifertová.
Ženu, která nadýchala přes čtyři promile, si odvezli policisté, dítěte se ujal její přivolaný přítel. Věc dál řeší oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Muž z páchnoucího bytu kousl lékařeNejprve jen policisty a následně i zdravotníky zaměstnal obyvatel města Odolena Voda na Praze-východ, který v úterý odpoledne policii sám přivolal. Začal se pak chovat agresivně – a nakonec putoval do péče psychiatrů v pražských Bohnicích. Jednapadesátiletý muž původně nahlásil vloupání do svého bytu, uvedla ve čtvrtek policistka Eva Kropáčová. Hlídka vyslaná na místo podle jejích slov zjistila, že se muž chová velmi zmateně a mluví nesouvisle. Ve zjevně neudržovaném bytě, jehož všemi místnostmi se linul silný zápach, navíc našla velké množství odpadků. „Po chvíli si muž začal stěžovat na vysoký tlak a nevolnost. Policisté proto přivolali záchrannou službu.," uvedla Kropáčová. Dotyčný se sice nechal ošetřit, před domem však začal vůči zdravotníkům vystupovat neurvale: nešetřil vulgárními nadávkami a urážkami. Když ho policisté zklidnili, nastoupil do sanitky. Ještě že se policisté postarali o doprovod! Převoz do nemocnice v Neratovicích se sice obešel bez větších komplikací – již na schodech zdravotnického zařízení však dotyčný opět začal vyvádět. Počínal si agresivně, odmítal spolupracovat – a všechny kolem sebe častoval vulgárními urážkami. V ordinaci se to nezlepšilo; naopak. „Při měření tlaku zaútočil na zdravotní sestru – a poté se ještě zakousl do ruky lékaře, kterého nechtěl pustit," uvedla Kropáčová. Zpacifikovaý pacient, který dostal želízka, pak z rozhodnutí lékaře putoval do Bohnic na psychiatrii.

Cizinci pracovali načernoDesítky firem a v nich více než stovku pracovníků původem z ciziny zkontrolovali středočeští policisté, kteří od pondělka do středy uspořádali rozsáhlé pobytové kontroly. S 25 lidmi zahájili řízení o správním vyhostění, připomněla ve čtvrtek Michaela Nováková z kladenské policie. „Důvodem bylo převážně to, že cizí státní příslušníci, kteří byli kontrolování při práci, pracovali bez povolení úřadu práce. Jeden cizinec je podezřelý z trestného činu, protože se prokázal padělaným dokladem, a žena bez platného víza putovala do záchytného zařízení pro cizince. „Tato cizinka má již jednou uděleno správní vyhoštění z území členských států EU," poznamenala Nováková.

Za bodnutí zákazníka padl podmíněný trestTříletý trest s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání pěti let dostal ve čtvrtek u Krajského soudu v Praze 30letý vietnamský obchodník Van Hoang Le, který v kanceláři své prodejny bodl nožem mladíka podezřelého z krádeže nápojů. Součástí verdiktu, který zatím není pravomocný, je rovněž rozhodnutí o propadnutí zajištěného nože a stanovení povinnosti nahradit zdravotní pojišťovně náklady léčení ve výši 187 664,01 Kč. Poškozeného, který se domáhal odškodnění ve výši 469 188 Kč, senát Stanislava Černeckého odkázal na uplatněné svého nároku v občanskoprávním řízení. Krvavý incident se odehrál loni 29. března v cizincově obchodě v obci Tuchlovice na Kladensku. Sedmnáctiletý mladík, který posléze utrpěl zranění, se tam objevil společně s mladším kamarádem. Když si provozovatel prodejny všiml, že si návštěvníci strkají za bundu zboží – především plechovky a láhve s pivem – oba mladistvé odvedl do kanceláře. Tam se strhla potyčka, která skončila bodným zraněním s masivním krvácením; došlo k bezprostřednímu ohrožení života. Cizinec totiž během strkanice sebral z chladicího boxu nůž s 20centimetrovou čepelí. Udělal to prý ze strachu, když proti němu stáli dva mladíci mající nejen početní, ale i zjevnou fyzickou převahu – a on si vzpomněl, jak v minulosti zloděj přistižený v jiné prodejně vážně ublížil jeho zaměstnanci. Následně zraněnému aktivně poskytoval první pomoc.

Čtěte také: Kokainu a heroinu našli 15 kilogramů!