Klec spadla v úterý na čerpací stanici v hlavním městě, informovala Markéta Janovská z policejního prezidia. Dotyčného policisté převezli do vězení.
Na muže, který byl před dvěma roky odsouzen v souvislosti s realitní činností jeho společnosti, vydal příkaz k dodání do výkonu trestu Městský soud v Praze. „Měl obdržet do úschovy platby od klientů, přičemž tyto do úschovy získané peníze po následném splnění smluvních podmínek klientů do současné doby nevyplatil prodávajícím ani nevrátil kupujícím," shrnula Janovská podstatu deliktu.

Dopravu brzdila voda i nehoda
Bez účasti zdravotnických záchranářů se v pátek půl druhé hodiny po poledni bohužel neobešla dopravní nehoda v pražských Vršovicích. V křižovatce ulic U Vršovického nádraží a Vršovické se srazilo osobní auto s tramvají. Jeho řidič zůstal ve vraku uvězněn a museli ho vyprošťovat hasiči pomocí hydraulického zařízení. Se zhmožděninami ho pak záchranáři odvezli na chirurgii vinohradské nemocnice.
Nehoda, jejíž přesné příčiny zůstávají v šetření, omezila nejen provoz na silnici, kde se shromáždila technika složek integrovaného záchranného systému, ale v úseku Bohemians – nádraží Vršovice neprojely v čase 12.23 a 13.01 ani tramvaje na linkách číslo 7, 22 a 24. V oblasti byly dopravní komplikace s kolonami už dopoledne – kvůli poruše vodovodního potrubí.

Přibylo požárů i škod z nichHoří více než dřív a také následky – až na ty nejfatálnější – se jeví podstatně vážněji. Tak podle údajů Ivany Svitákové z centrály pražských hasičů vyznívají přehledy o požárech v metropoli ve druhém čtvrtletí. „Počet požárů stoupl," konstatovala Svitáková s tím, že od dubna do konce června vzniklo na území hlavního města celkem 564 požárů. „To je o 79 požárů více než v prvním čtvrtletí roku," připomněla. Vyžádaly si jeden lidský život a 11 zraněných (za první tři měsíce to byli čtyři usmrcení a 34 zraněných). Hasiči zachránili 49 osob (v zimě pět) a evakuovali před nebezpečím 494 lidí (v prvním čtvrtletí 211). Škody přesáhly 73 milionů a uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na 988 milionů (minulá čísla jsou 46 a 173 milionů). 

Čtěte také: Auto u Štěchovic zasypalo kamení