Nejprve podle jejích slov telefonovala spolujezdkyně z auta mířícího od centra metropole na Prahu 7 a hlásila, že jejich vůz po celou cestu někdo ohrožuje nebezpečným vybržďováním. Po chvíli volala znovu, že když v Holešovicích zastavili v ulici V Háji, zaparkoval i chlápek, který před nimi bezdůvodně brzdil – a jejího řidiče zranil úderem pěstí do obličeje. Pak se sebral a odešel.
Že je šofér zraněný, bylo vidět na první pohled. Hubeného muže v černém tílku a s vlasy sčesanými na patku, jak zněl popis útočníka, našli strážníci v ulici U Parního mlýna. Když se s nimi vrátil zpět na místo incidentu, zraněný muž i svědkyně potvrdili, že opravdu jde o útočníka. Dechové zkoušky potvrdily, že ani jeden z řidičů neměl upito; věc dál řeší policie.

Cizinec u rybníka platil za nahotuAť dělal, co dělal, má to za pět stovek; vzbudil totiž veřejné pohoršení, čímž se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. K takovému rozhodnutí dospěli v pondělí odpoledne strážníci z Prahy 14, jejichž hlídku do ulice Ke Hrázi v Dolních Počernicích přivolala svědkyně upozorňující na onanistu. Měl se koupat v rybníku – a při tom se sebeuspokojovat. Devětatřicetiletého cizince hlídka zastihla ve chvíli, kdy měl na sobě pouze pruhované tričko a malý batoh na zádech. Před strážníky utekl směrem k lesu; strážníci ho pak našli schovaného poblíž výzkumného ústavu. Lámanou češtinou se pak muž jal vysvětlovat, že on nic, on jen plavec. Žena prý na něj narazila právě ve chvíli, kdy se převlékal a skutečně byl od pasu dolů nahý – přičemž zrovna v té chvíli se mu začalo chtít močit, a tak si rozhodl ulevit. Tohle podle něj vysvětluje vše, co žena viděla. Utekl prý hned, jak ji spatřil, protože se bál ostudy a postihu.

Oheň ve skladu spolykal tři milionyPlameny ničící látky na výrobu oblečení spolykaly tři miliony korun, uchránit se hasičům podařilo hodnoty vyčíslené na pět milionů. To je bilance požáru skladu v Říčanech na Praze-východ, k němuž byli ve středu necelou hodinu po poledni přivoláni místní profesionální i dobrovolní hasiči a na pomoc vyrazili rovněž příslušníci dobrovolných sborů z Mukařova a Mnichovic. Oheň, který se podařilo zlikvidovat za hodinu a čtvrt, měla na svědomí technická závada na zářivkovém svítidle.

Čtěte také: Jeden řidič pití přiznal, druhý mlčel