„Hasiči v dýchací technice na zdolání plamenů nasadili dva proudy C s těžkou pěnou a po deseti minutách požár lokalizovali," konstatoval Holomčík. Po další půlhodině mohl velitel zásahu ohlásit likvidaci. Traktor byl požárem prakticky zničen. Podle zjištění vyšetřovatele to má na svědomí technická závada elektroinstalace stroje. V noci to uvedl hasič Jaroslav Gabriel.

Hledanou dívku prozrazuje růže s konopným listemJiž týden se zdržuje neznámo kde 16letá Martina K., která se 2. března nevrátila z povolené vycházky do diagnostického ústavu v Praze 4. „Podle dostupných informací se jedná o opakovaný útěk, kdy v předchozích případech hledaná pobývala v metropoli mezi vrstevníky a uživateli omamných látek," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.
Poté, co kriminalisté neuspěli s pátráním na místech, kde by se hledaná dívka mohla podle jejich předpokladů zdržovat, obracejí se s žádostí o pomoc na veřejnost. Poznatky k hledané dívce je možno předat kterékoli policejní služebně nebo operátorům linky 158.
Martina K., která se může jevit poněkud starší, má hubenější postavu; měří 165 – 170 cm. Její popis připomíná oválný obličej a dlouhé černé vlasy. Nepřehlédnutelné prý je tetování na levém předloktí v podobě konopného listu a také na hřbetu levé ruky s motivem růže. Naposledy měla hledaná dívka na sobě prošívanou barevnou zimní bundu v délce do pasu, modré rifle a zelené tenisky.
Pohřešovaná dívka. Zdroj: Policie ČR 

Zloděj vnikl do domu, aby mohl ujet se zaparkovaným autemŠkoda vyčíslená na 190 tisíc korun vznikla krádeží auta s pražskou registrační značkou, po kterém pátrají policisté z Prahy-venkov: Jih. Pět let stará Škoda Octavia zelené metalické barvy, kterou 19letý majitel zaparkoval v Lomené ulici v Jesenici, zmizela někdy během noci z pondělka na úterý.
„Neznámý pachatel nejprve vnikl na oplocený pozemek rodinného domu. Následně vnikl do verandy domu, kde sebral klíče od zaparkovaného vozidla, se kterým bez souhlasu majitele nikým nezpozorován odjel," přiblížil dosud známé okolnosti policista Zdeněk Chalupa. Policisté podle jeho slov přivítají jakékoli svědectví k případu – například postřehy k výskytu podezřelých osob nebo vozidel. Policisty lze kontaktovat osobně na služebně v Jesenici, pomocí telefonního čísla 602 306 494 – nebo prostřednictvím bezplatné linky 158.
„Případ policisté šetří jako přečiny porušování domovní svobody a krádež," připomněl Chalupa. „V případě dopadení a následného odsouzení hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody," konstatoval.

Noční vloupání do kanceláře prozradil štěkotPes se špatným spaním se stal osudný cizinci, který se v noci na čtvrtek pokoušel vloupat do kanceláře ubytovny v ulici Nad Opatovem na Chodově. Právě štěkot hafana v půl třetí ráno upozornil svědkyni, že se děje něco nekalého. Žena přivolala strážníky z Prahy 11 a ti při kontrole ubytovny zajistili muže, kterého svědkyně označila jako pachatele. Že má pravdu, naznačila i prohlídka záznamu kamer, které v objektu sledují dění. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu skončil dotyčný v rukou policie.

Ničitele poutače hlídka našla vzápětí po činuMuže podezřelého z poničení reklamního plakátu v Holešovicích se strážníkům z Prahy 7 podařilo odhalit dřív, než měli nahlášeno samotné poškození. O případu ze středeční noci informoval ve čtvrtek Jan Čihák z centrály městské policie. „Krátce po půlnoci prováděla hlídka kontrolní činnost v Partyzánské ulici, kde uviděla dva muže, z nichž jeden odhodil na komunikaci předmět," připomněl prvotní zjištění. Ve stejné chvíli přišlo hlášení od operačního důstojníka: u benzinky v nedaleké ulici U Elektrárny neznámý muž poškodil reklamní plakát. Když hlídka dvojici oslovila, jeden z mladíků se k poškození poutače přiznal. Věcí se dále zabývá policie.

Čtěte také: Hasiči zvládli záchranu i z 19. patra