Obžalovaný nepopírá, že tehdy popíjel, odmítá ale, že by kohokoli srazil a od zraněných lidí ujel. Větší části noci si nepamatuje; jak se dostal domů do Záběhlic, kde se na parkovišti u domu našlo i jeho poškozené auto, nevysvětlil. Tam na něj volal policii soused, kterému rozkopal dveře (prý si Soudský spletl byty a myslel, že je u něj doma zloděj, když dveře nešly otevřít; tento případ se pak řešil jako přestupek).

Jednání pokračuje 3. května, kdy soud chce vyslechnout další svědky (byť obžaloba i obhajoba už další důkazy nenavrhují). V případě uznání viny soudem může být za těžké ublížení na zdraví ne hře až 12 let pobytu ve vězení.

Z opuštěného domu zloděj vystěhoval spoustu věcíŠkodu za desítky tisíc korun způsobil zatím neznámý pachatel, který vykradl dům v Roztokách na Praze-západ. Pátrání po zloději zřejmě znesnadní fakt, že před policisty má dotyčný nejspíš pořádný náskok. Řádit totiž mohl někdy v době mrazů – ale stejně dobře i ve dnech, kdy ještě panovala parna: ke krádeži došlo někdy v době od 1. září. Jistý je až časový údaj, kdy došlo k odhalení skutku: do domu v ulici Legií byli policisté přivoláni v sobotu čtvrt hodiny po poledni. Podle zjištění z místa činu vnikl pachatel dovnitř poté, co vypáčil francouzské dveře.

„Poškodil vnitřní dřevěné dveře i se zárubněmi, plastové okno a dřevěné okno. V domě pachatel poškodil křišťálový lustr, kdy odcizil skleněné ozdoby z lustru," přiblížila v pondělí jeho řádění policistka Jana Dětská. Zloděj si dále odnesl stolní počítač, hi-fi rádio s reproduktory, další dvě třípásmové reprobedny, čtyři zimní gumy na auto, hliníkový vysouvací žebřík, univerzální obráběcí stroj kombinující soustruh, pilu a hoblovku, dále metr komínové roury i s kolenem, ale rovněž nerezové nože a příbory.

Neznámý zloděj si odvezl auto i s kočárkemDětskou sedačkou a kočárkem, které byly umístěny v autě, se nechal odradit zloděj, který na sklonku minulého pracovního týdne v Roztokách na Praze-západ ukradl pod rouškou tmy automobil Renault Mégane. Automobil zaparkovaný v ulici U Háje zmizel v noci na pátek někdy mezi osmou večer a tři čtvrtě na devět dopoledne. Po zatím neznámém pachateli, který způsobil škodu převyšující 300 tisíc korun, pátrají policisté.

Zloději se hodily věci určené k práciPauza na oběd, po kterou v Karlovotýnské ulici v obci Nučice na Praze-západ zůstala bez dozoru dodávka Peugeot Boxer s uloženým pracovním nářadím, stačila dosud neznámému zloději k tomu, aby se obohatil o 25 tisíc korun. O krádeži, k níž došlo v pátek, informovala v pondělí policistka Jana Dětská. „V době od 12.15 do 13.00 hodin pachatel násilně vnikl do zaparkovaného motorového vozidla, z kterého následně odcizil křovinořez značky Stihl FS 450 oranžové barvy společně s motorovým fukarem značky Homelite," konstatovala.