Jeho stojící auto zaujalo strážníky v úterý v noci, když blokovalo provoz v křižovatce ulic Vinohradská a Jičínská. Třiadvacetiletý šofér, který měl původně snahu zmizet, nepopíral, že pil. A hodně. Dokonce nezvládl ani dechovou zkoušku. Prý je ale všechno v pořádku: má totiž namířeno domů; do postele. Aby mu hlídka nebránila, nabízel i peníze. Neuspěl – a místo pod duchnu putoval na policii.

Zdroj: Městská policie Praha

Pár ran dostal mladík v metru zcela bezdůvodněŠokující zážitek si z cestování metrem na lince B odnesl 16letý cestující, kterého ve stanici Anděl zcela bezdůvodně napadl muž, kterého nezná. I svědci potvrdili, že útok byl zcela nečekaný: agresor ho náhle popadl pod krkem – a pěstí mu dal několik ran do hlavy. Podezřelého 28letého muže strážníci hlídkující ve stanici dopadli u výstupu. Protože chtěl utéct, na policii putoval s pouty na rukou.

Ve větru si loď vyjela na řeku bez posádkyJako utržená za řetězu si klidně mohla zařádit 12metrová loď, která v noci na středu samovolně vyplula na Vltavu ze smíchovského přístavu. Z kotviště ji zřejmě uvolnil siný vítr. Hrozící srážce s jiným plavidlem naštěstí zabránili strážníci z poříčního útvaru, kteří si neosvětlené lodi všimli – a záhy odhalili, že ji nikdo neřídí. Služebním člunem ji proto odtáhli k pontonu, kde ji bezpečně vyvázali. Věc dál bude řešit Státní plavební správa.

Bratři spolu jeli do nemocnice i na záchytkuDějištěm výjevu, na který místní policisté zřejmě budou dlouho vzpomínat, se stalo město Odolena Voda na Praze-východ. Noční scény z předminulého víkendu připomněla ve čtvrtek policistka Eva Hašlová. Všímavý svědek původně přivolal hlídku k muži ležícímu na zemi – s tím, že by dotyčný mohl být zraněný nebo nemocný. Na místě mohla mít hlídka pocit, že vidí dvojmo. Muži neschopní chůze a zjevně pod vlivem alkoholu totiž byli dva. Ukázalo se, že jde o dvojčata – vyžádalo si to ale chvilku dohadování. Své doklady totiž předložit nechtěli. Protože se bratři při pádech potloukli – ani jednom se naštěstí nestalo nic vážného – byli převezeni do Prahy k ošetření v nemocnici. „Poté společně skončili na záchytné stanici," poznamenala Hašlová.

Cizím jménem chtěli cizinci získat desítky milionůDokonce akci komanda Útvaru rychlého nasazení si vyžádal zásah proti cizinci, kterého kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu zařazení v pracovním týmu Daňová Kobra zadrželi v minulém týdnu. O případu s krycím názvem Savory dozorovaném Městským státním zastupitelstvím v Praze informoval ve čtvrtek mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. Detektivové podle něj odhalili fintu, která měla způsobit nejméně 63milionovou škodu. Dvojice cizinců vystupujících pod falešnou identitou (z nichž jeden byl zadržen a druhý je na útěku) na přelomu předloňského a loňského roku zakládala v Praze a Liberci účty v bankách – načež ministerstvu financí nahlásili změnu konta pro výplatu nadměrných odpočtů daně z přidané hodnoty. Vystupovali přitom jménem 43 velkých firem, především známých stavebních společností. „K dokonání činu nedošlo," připomněl Ibehej, že vyplacení peněz zabránil zásah Daňové Kobry.

Kvůli fiktivním fakturám přišel stát o milionyZe zkrácení daně ve velkém rozsahu obvinili středočeští kriminalisté muže, který podle zjištění detektivů čachroval s daňovými přiznáními. Ve čtvrtek i tom informoval Pavel Truxa z ředitelství středočeské policie. Uvedl, že skutků se měl dotyčný dopouštět v letech 2012–2014, kdy působil jako jednatel společnosti v Říčanech. „Nechával vystavovat fiktivní faktury dodavatelů luxusních automobilů a jiných právnických osob," konstatoval Truxa s tím, že České republice zastoupené Finančním úřadem pro Středočeský kraj vznikla škoda přesahující 7,5 milionu Kč. Muži, který nyní pobývá v pardubické věznici, hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody od pěti do deseti let.

Čtěte také: Policie hledá řidiče, který ujel od zraněné chodkyně