Za daných okolností není ani třeba zdůrazňovat, že dotyčný vyváděl pod vlivem silné opilosti. Sluší se ale připomenout, že upito měl vskutku důkladně: záznamy uvádějí bezmála tři promile.

Zuřivec se nejprve vrhl na jednoho ze zdravotníků a snažil se ho škrtit. Pak se v jedné z místnosti pracoviště záchytky zabarikádoval - a začal demolovat zařízení. Nezklidnil ho ani příjezd uniforem; jednoho z policistů napadl násadou od koštěte. Nicméně - tím, kdo s protivníkem zametl, byli nakonec policisté. Pravda je, že proti násilníkovi nestáli s holýma rukama: došlo na použití teleskopického obušku a slzotvorného prostředku.

Příliš udatnému pijákovi jeho dobrodružství neskončilo tím, že se prospal z opice. Po vystřízlivění putoval k vyšetřovateli, kde vyslechl obvinění z násilí proti úřední osobě. Své počínání tak bude muset vysvětlovat před soudem. Účet mu vystavili také zdravotníci: škodu způsobenou na zařízení vyčíslili na 20 tisíc korun.

Zloděj prodavačky mlátil a ohrožoval nůžkamiOdnést si kořist za každou cenu měl v úmyslu 21letý zloděj, který v pátek vpodvečer navštívil jednu z provozoven obchodního centra na Chodově. Když ho prodavačky přistihly, jak jim ze skříně v zázemí prodejny krade 17 tisíc korun, nerozpakoval se použít násilí, aby dosáhl svého. Nejprve chňapl po volně položených nůžkách, jimiž obě ženy ohrožoval, načež jednu z nich chytil pod krkem, škrtil ji a praštil pěstí do hlavy.

Vzápětí se agrese dopadeného chmatáka obrátila proti policistovi v civilu. Toho zburcoval křik napadených žen a přichvátal na místo činu. Ani v této situaci to ale mladík nechtěl zabalit: po policistovi hodil židli a hrozil mu pobodáním. Zneškodnit se ho podařilo až za vydatné pomoci kolemjdoucího.Pak již útočný mladík skončil v rukou pracovníků bezpečnostní agentury - a následně si pro něho přijeli policisté.

Ti navrhují uvalit na mladíka vazbu. Výčet trestných činů, z jejichž spáchání je podezřelý, není zrovna skromný: zpovídat se bude nejenom z pokusu o těžké ublížení na zdraví, ale také z násilí proti úřední osobě a z poškození cizích práv. A ovšemže - rovněž z krádeže.