Žena při zákroku uvedla, že byla skupinou cizinců okradena o kabelku, ve které měla doklady. Opodál na lavičce seděla bez dozoru asi čtyřletá holčička s kabelkou na klíně a celou situaci mlčky pozorovala. V průběhu řešení vyšlo najevo, že dívenka je dcerou dotyčné. "Dvaačtyřicetiletá žena strážníkům navíc sdělila, že ráno při odjezdu ze svého bydliště, zanechala v zamčeném bytě své další čtyři děti se psem. Pečovat o ně měl její teprve třináctiletý syn. Žena se odmítla podrobit dechové zkoušce. O situaci byla ihned vyrozuměna Policie ČR, která si celý případ převzala," informovala mluvčí pražské městské policie Michaela Teplá.

Brutální napadení ostrahy v Butovicích.
Kauza brutálního útoku v Butovicích: agresoři se sami přihlásili policii

Podnapilí cizinci řádili v metru. Strážník měl volno, přesto zakročilCestování metrem na trase linky metra B bylo v neděli odpoledne pro přítomné cestující značně nepříjemné. V soupravě s nimi jela skupinka tří cizinců, kteří byli zjevně pod vlivem alkoholu. V průběhu cesty přistoupil do soupravy strážník ve svém volnu, který poté policistům popsal celou situaci následovně:  „Výtržníci se chovali neurvale a agresivně nejen mezi sebou, ale i vůči ostatním cestujícím. Musel jsem proto použít hmaty a chvaty, abychom je společně s ostatními mohli vyvést ven.“ 
A pokračoval v popisu situace: „Cizinci padali na sedící cestující, proti čemuž se ohradila jedna žena. To se však agresorům nelíbilo. V tomto okamžiku jsem do celého konfliktu vstoupil.“ Skupina na jeho napomenutí reagovala agresivně, strážníka začala fyzicky napadat, stejně jako dalšího cestujícího, který se ho zastal. "Vzhledem k pokračujícímu fyzickému a verbálnímu napadání, přivolal někdo z cestujících také Policii ČR. Poté, co souprava zastavila v další stanici, strážník vyvedl společně s dalšími agresory na nástupiště.  Následně si je převzaly hlídky policistů," uvedla mluvčí.

Potápěči pražských hasičů vylovili z Hostivařské přehrady utonulého muže.
V Hostivařské přehradě utonul mladík. Tělo našli potápěči hasičů

Během dvou dnů strážníci zadrželi šest osob v celostátním pátrání Poslední případ zadržené osoby v pátrání zaznamenala pražská městská policie v úterý. Strážníci z Prahy 5 při kontrolní činnosti v lese u Plzeňské ulice spatřili dvojici osob bez domova. Žena svůj doklad totožnosti předložila bez váhání. Naproti tomu muž, který odpovídal popisu hledané osoby, se dal před strážníky ihned na útěk. Nereagoval na výzvy a zaběhl do hustého porostu. Po chvíli pátrání se ale dotyčný objevil na cestě a vyrazil přímo k hlídce městské policie.
"Ruce měl schované za zády. Na výzvu k zastavení nereagoval ani přes důrazné upozornění, že proti němu budou použity donucovací prostředky. Vzhledem k tomu, že muž výzvy neuposlechl, jeden ze strážníků použil hrozbu namířenou služební zbraní. Až poté se chlapík zastavil a začal respektovat pokyny strážníka. Po přiložení pout a prohlídce, zdali nemá u sebe zbraň, si strážnici kontrolou databází potvrdili své podezření, že je osobou v celostátním pátrání. Sedmačtyřicetiletý muž byl následně předveden na místní oddělení Policie ČR," uzavřela Teplá.

Loupežné přepadení sázkové kanceláře.
Přepadení sázkové kanceláře. Je to číšník nebo kuchař z okolí?