Pohřešovaná dívka nepřijela ze školyPolicie pátrá po šestnáctileté školačce.O pomoc při pátrání po pohřešované 16leté dívce z obce Zápy požádali v pátek policisté z Prahy-venkov: Východ. Již od pondělka hledají Pavlínu L., která nepřijela ze školy v Brandýse nad Labem. Jakékoli informace o jejím pobytu i o tom, kde by se pohřešovaná mohla vyskytovat během uplynulých dnů, jsou vítány na telefonním čísle 974 881 600; kontaktovat je také možné linku 158 či kteroukoli služebnu policie, připomněla v pátek policistka Lenka Sikorová. Pohřešovaná, která měří 164 centimetrů, má středně dlouhé rovné vlasy; jsou hnědé s melírem. Naposledy měla na sobě černou tříčtvrteční bundu s tlustým límcem, modré kalhoty s vydřenými místy, černé tříčtvrteční kozačky; její popis dále připomíná šedivou mikinu s bílými nápisy a zimní čepici výrazně oranžové barvy s proužky. „U sebe měla batoh šedé barvy s výrazným žlutým lemováním," doplnila Sikorová.

Uložený zákaz řízení muž nerespektovalSedmatřicetiletého řidiče, který usedl za volant navzdory zákazu řízení, dopadli pražští strážníci. Stalo se do poté, co na sebe šofér upozornil porušením dopravních předpisů: hlídce z Prahy 1 na Václavském náměstí neuniklo, že v rozporu s dopravním značením vjel do Jindřišské ulice. Když ho příslušníci městské policie zastavili, dotyčný hned na férovku vybalil, jak se věci mají: řidičský průkaz ukázat nemůže, protože oprávnění nemá; byl mu totiž uložen zákaz řízení. Tahle slova vzápětí potvrdila i kontrola databází. Muž je tudíž podezřelý ze spáchání trestného činu.

Pražští žalobci čekají na čerstvou krevPražským žalobcům odchází vedení. K pátku rezignovala městská státní zástupkyně Jana Hercegová, vedoucí posty opouštějí také její náměstkyně pro trestní řízení Ivona Horská a pro přezkumnou a dohledovou činnost Dita Havlínová. Všechny v úřadě zůstávají, ale nadále budou působit jako řadové pracovnice. Sestava opouštějící funkce by mohla napovídat, že jde o změny vynucené nějakým závažným (a podle všeho následně nenapraveným) pochybením; v minulosti ostatně k činnosti pražských žalobců směřovaly výtky hned v souvislosti s několika kauzami. Hercegová, která ve funkci strávila přes osm let, jako důvod uvedla, že odcházející tým chce umožnit personální obměnu důležitou pro to, aby nedošlo ke stagnaci ve vedení týmu žalobců. Má za to, že na státních zastupitelstvích by lidé na šéfovských postech přímo měli mít stanovené funkční období.