Muže odpovídajícího popisu strážníci našli. Přihlásil se i svědek, který viděl, jak ukopl zrcátko a pak kopal do dveří jednoho z domů. Poblíž bylo i auto s poškozenými dveřmi. Muž, který nadýchal téměř dvě promile, nakonec dostal pouta – začal být agresivní a pokusil se o útěk.

Cizince porazil alkohol. Už zasVlastně se starým známým se v neděli setkali policisté z Úval na Praze-východ, když byli odpoledne přivoláni k muži bezvládně ležícímu v Pražské ulici. Šlo o 45letého cizince, který po probuzení nadýchal 3,3 promile. Protože si stěžoval na bolest kolem srdce, přivolaní záchranáři ho odvezli do nemocnice.Ukázalo se, že tohoto muže policisté znají: z vozovky ho sbírali už 11. listopadu v noci a 12. ráno. Také tehdy byl opakovaně odvezen do nemocnice – po prvním propuštění se ale rychle vrátil do Úval a v popíjení pokračoval.

Dospělí i děti přišli o botyZ několika krádeží bot v bytových domech podezřívají policisté Brandýsa nad Labem na Praze-východ 31letého muže a 22letou dívku. Dvojice podle jejich zjištění v polovině října opakovaně vnikala do domů, jejichž vstupní dveře byly pouze zabouchnuté a obyvatelé je na noc nezamykali, a odnášela si boty odložené na chodbách – převážně sportovní obuv známých značek. Mizely botky dámské, pánské i dětské; dohromady za zhruba deset tisíc korun. Policisté věc kvalifikují jako krádež ve spolupachatelství.

Opěrná zeď nevydrželaNikomu se nic nestalo při maléru v pražských Kolovratech, který si v pondělí večer vynutil obousměrné uzavření ulice Do Lipan. Sesunula se opěrná zeď u rodinného domu – asi osm metrů z celkových dvaceti – která zasypala vchod. Hasiči objekt evakuovali a ze dvora vyvezli osobní auto. Na možné nebezpečí upozornili obyvatele domu pod zdí, sledovali také stavení na hořejním pozemku stojící pouhých pět metrů od sesuvu. Po posouzení situace statikem hasiči zásah ukončili – jejich další asistence nebyla potřebná.

Dvojnásobný mord soud promyslíDvacet až 25 let by podle představ státního zástupce Tomáše Milce měli strávit za mřížemi dva muži obžalovaní z vražedného jednání s loupežným motivem – Rostislav Zámečník a Rostislav Soukop. Dva muži z Moravy, kteří se 23. dubna večer poznali v baru v Mladé Boleslavi, kam přišli každý s jinou společností. Podle Milce postupně odvezli do polí u Bukovna dva spolustolovníky, kde je surově napadli a obrali; Zámečník pak ještě měl útočit nožem a oběti zanechat bez pomoci. Jeden z mužů nepřežil, druhého se podařilo zachránit. Soukop část útoků popsal, Zámečník odmítá vše; oba muže prý jen odvážel autem. Verdikt padne za týden.

Čtěte také: Z auta zmizely peníze a věci za 700 tisíc