Protože dotyčná nemá na dané adrese trvané bydliště, strážníci ji vyzvali, aby se uklidnila a z domu odešla. Následovala sprška sprostých nadávek - a poté i úder do obličeje jednoho člena hlídky. Žena, která pak byla zpacifikována silou a dostala pouta, je podezřelá ze spáchání trestného činu.

Řidička sedla za volant těžší o litr vínaDomluvit potížistům, kteří popíjeli v restauraci v ulici Mezi Vodami v Modřanech, ale k placení se neměli, jeli v neděli večer pražští strážníci. Na místě se ukázalo, že zásah již není potřeba, protože hosté se mezitím s obsluhou domluvili. Dobrá, vše je tedy O. K.

V pořádku to ale nebylo po chvíli, kdy hlídka potkala jedoucí auto – a v něm viděla problémovou partičku z restaurace. Řidička ani nepopírala, že má upito; tajit litr červeného holt nemá cenu. Dechová zkouška požití alkoholu potvrdila: na displeji vyskočila hodnota 1,84 promile. Konečný účet za popíjení tak vystaví soud, před nímž se žena bude zpovídat ze spáchání trestného činu.

Odhalili téměř metrák slonoviny!Nosorožčí rohyZabránit nelegálnímu vývozu tří zásilek s celkem 92 kg sloních klů, dvou rohů nosorožce vážících 6,7 kg a dovozu 47 živých želv Spenglerových se loni podařilo celníkům na pražské Ruzyni.

Souhrnné údaje v úterý představila Šárka Miškovská z celního úřadu. Porušení úmluvy CITES o mezinárodním obchodu s chráněnými živočichy a rostlinami odhalili celníci v 97 případech - nejčastěji šlo o lastury, korály, brouky, motýly, kaktusy a orchideje - ale i produkty tradiční čínské medicíny v podobě tinktur, mastí a tablet. Předloni měli ruzyňští celníci 95 takovýchto záchytů.

U kolejí v Běchovicích ležela mrtvola, asi oběť srážky s vlakemU železniční trati v úseku Praha – Běchovice – Úvaly ležel mrtvý člověk, asi ho srazil vlak. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ČTK řekl, že se zatím nepodařilo zjistit, který vlak to byl.

Provoz na tomto úseku hlavní tratě z Prahy na Kolín byl asi půl hodiny po nálezu mrtvoly omezen. Po půl osmé byl provoz obnoven, ale sníženou rychlostí, takže vlaky mohou nabrat pěti- až desetiminutové zpoždění, vyplývá z údajů na webu Českých drah.

Mimořádně tragická byla sobota 10. ledna, kdy po srážkách s vlakem zemřeli čtyři lidé. V neděli ani v pondělí naopak nezahynul na kolejích žádný člověk.