Cizinka, která prý nehovoří dobře česky, původně ve středu navštívila plicní ambulanci v Brandýse nad Labem na Praze-východ. Odtud však zmizela poté, co se dověděla, že kvůli možnému podezření na tuberkulózu je nutný převoz do nemocnice v Praze s okamžitou hospitalizací na infekčním oddělení.

Dálnici zavřel kontejner pod mostemKolaps na dálnici před místem uzavírky, kolaps i na objízdné trase přes Radonice. Tak se v pátek před osmou ranní vyvinula situace na příjezdu do Prahy od Mladé Boleslavi po dálnici D1, kde se na dálničním kilometru 3,2 „zasekl" pod mostem kontejner převážený nákladním automobilem a o přemostění se vzpříčil. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Prakticky okamžitě se vytvořily dlouhé kolony. Ty déle přetrvaly na objízdných trasách. Dálnice byla po desáté hodině volně průjezdná. Původní předpoklady počítaly s tím, že šetření na místě a vyprošťovací práce potrvají asi do jedenácté. K odstranění následků nehody posloužily hasičům staré pneumatiky. Protože kontejner, který náraz strhl z přepravníku, zůstal zapřený přední částí o most, zasahující jednotky pod něj rozložily gumy, aby ochránily vozovku – a našikmo postavený kontejner na ně shodily.

Zmizel hledaný muž ve světě?Možná zmizel v zahraničí, ale s ohledem na jeho vztah k fotografování by se mohl pohybovat i v prostředí různých galerií. Tak kriminalisté uvažují o hledaném muži seniorského věku z Prahy-východ, na něhož v květnu vydal Krajský soud v Praze příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Dosud se ho najít nepodařilo, uvedl policista Zdeněk Chalupa, který se v pátek obrátil s žádostí o pomoc na veřejnost. „V místě bydliště se nezdržuje a kontaktovat se ho nedaří," konstatoval s tím, že kriminalistům se nepodařilo zjistit žádné informace k místu aktuálního pobytu. Tomu, že pro hledaného muže by asi nebyl problém pohybovat se kdekoli ve světě, jak detektivové uvažují, by mohly nasvědčovat informace dostupné na internetu v souvislosti s jeho fotografickou činností. Jedná se o jaderného fyzika, který v minulosti pracoval ve svém oboru na špičkových pracovištích a univerzitách v Rusku, Švýcarsku či USA, ale působil i v Kanadě, Holandsku či Německu. Hojně prý také fotografoval při častých pracovních cestách do Číny, Malajsie, Jižní Koreje, Spojených arabských emirátů i dalších pro nás exotických oblastí. Šestašedesátiletý Peter K., o němž policejní pátrací databáze prozrazuje, že je ozbrojen, avšak není nebezpečný, má střední až obézní postavu; měří 170 – 175 cm. Jeho popis připomíná zelené oči skryté za dioptrickými brýlemi. V minulosti chodil ostříhán dokola. Jakékoli informace o hledaném muži přijme kterákoli služebna policie; lze je také předat prostřednictvím telefonních čísel 974 882 476, 974 882 437 nebo známé linky 158.
Hledaný muž. Zdroj: Policie ČR 

S klobásami rovnou na policiiPraha - Postavit si stolek ve vestibulu metra, vyskládat na něj lákavě vonící klobásy a řádně je označit cenovkou – to k podnikání nestačí. Své už o tom ví dvojice mužů ve věku 43 a 52 let, jejichž snahu o drobný přivýdělek ve čtvrtek večer u stanice metra Skalka zmařila hlídka strážníků z Prahy 10. Ukázalo se totiž, že dotyční neměli nic víc než obchodnický elán; chybělo jim jakékoli povolení. A předvánoční čas nepředvánoční čas: pravidla jsou od toho, aby se dodržovala. Klobáskáři jsou tudíž podezřelí z přestupků – z porušení tržního řádu a záboru veřejného prostranství – které budou řešit úředníci ve správním řízení. Původně ovšem prodejci putovali od metra přímo na policejní stanici. Kvůli ověření totožnosti; nebyli totiž schopni předložit jakékoli doklady.

Čtěte také: Havárie vody zaměstnala i hasiče