Náklad v podobě tří nových traktorů odpovídal přepravnímu listu zrovna během kontroly ale dostali policisté informaci o krádeži traktorů v Německu. A ukázalo se, že tohle také odpovídalo… Šetření případu pokračuje ve spolupráci s německou stranou; první poznatky napovídají, že naším územím měly traktory pouze projet a směřovat dále do zahraničí.

Plameny zničily rolníkům stroj i část stohuŠkodu předběžně vyčíslenou na 350 tisíc korun si vyžádala závada na stohovači, který v úterý pracoval u obce Nupaky na Praze-východ. Kvůli poruše vznikl požár, který zničil nejen samotný manipulátor, ale ale také část balíků slámy skládaných do stohu. Uchránit se podařilo hodnoty zhruba za sto tisíc ale byla to fuška, připomněl Petr Svoboda ze základny hasičů. Po dohodě s majitelem nechali hasiči část stohu již zasaženou plameny kontrolovaně vyhořet, připomněl s tím, že zabránit šíření plamenů rozháněných větrem na ještě nezasažené balíky se podařilo opravdu jen s vypětím všech sil a díky nasazení smykového nakladače. „Kvůli nedostatku vody, kterou bylo nutné kyvadlově dovážet, se na místě postupně sjely dvě profesionální a devět dobrovolných jednotek," konstatoval Svoboda.

Zloděje pomohly odhalit postřehy svědků Spolupráce veřejnosti kriminalistům velice pomohla. Tak ve středu zhodnotila Iveta Martínková z ředitelství pražské policie ohlasy všímavých občanů, kteří reagovali na fotografie a videonahrávku z pouliční kamery, jež kriminalisté před více než měsícem poskytli médiím k případu okradení muže spícího ve svém autě. „Ozvali se svědci, kteří poskytli důležité informace," konstatovala Martínková s tím, že právě díky těmto poznatkům detektivové v úterý podezřelého zadrželi. Muž, který se k činu přiznal, byl obviněn z krádeže. Stíhán je na svobodě. Zloděj využil příležitosti v noci na 7. červen, kdy okradený řidič přijel na Vinohrady z náročné služební cesty. Když zaparkoval, v mžiku usnul. Půlhodinka, po kterou spal, stačila zloději k tomu, aby mu z hlavy sebral sluneční brýle za bezmála pět tisíc korun, z ruky stáhl HODINKY ve stotisícové hodnotě a z auta ještě přibral dva mobily, peněženku a bundu. Celková škoda převýšila 120 tisíc korun.