Už se prý nechce nechat strhávat prostředím lidí nepracujících lidí závislých na alkoholu a drogách (jak nyní vidí své okolí), tvrdí muž, který loni 3. března v noci mlátil na votickém náměstí svou ženu a na další dvě blízké příbuzné pak v Pravěticích 10. května útočil dokonce se sekyrou v ruce.

Chápe prý, že si činy musí odsedět a projít protialkoholní léčbou – pak ale podle svých slov začne žít jinak; ne jako dosud, kdy za sebou nechal „jen samou zkázu a dluhy". „Já chci normálně žít, pracovat, mít děti," prohlásil.

Verdikt souce Ivo Zelinky vyslechne v pondělí.

Vykrást parkující auto je dílem pár chvilStarou známou pravdu, že auto není trezor, zopakovala v pátek Markéta Johnová z územního odboru policie pro Prahu-venkov: Východ. Jedno z nejznámějších preventivních upozornění, s nímž se policisté obracejí na veřejnost, připomněla v souvislosti s krádežemi, které policisté vyšetřují od středy.

Jeden zloděj udeřil v Brandýse nad Labem, kde se vloupal do auta zaparkovaného před domem. „Rozbil skleněnou výplň pravých zadních dveří a odcizil z něj tašku, v které byl IPad, sluneční brýle a finanční hotovost 50 tisíc korun," uvedla Johnová, podle jejíchž slov zloděj dokonce nepohrdl ani roletou sloužící jako kryt zavazadlového prostoru. Neznámý pachatel odnesl věci celkem za 125 tisíc korun, poničením auta se škoda ještě o 25 tisíc zvýšila.

Pouhých deset minut, po které zůstalo auto bez dozoru, stačilo zloději k vloupání v Pražské ulici v Úvalech. Odnesl si kabelku obsahující IPad s nabíječkou a nabíječku k mobilnímu telefonu, majitelka také přišla o dvě peněženky s celkem sedmi tisíci, o platební karty a doklady. Hmotná škoda dosahuje téměř 25 tisíc.

Do třetice se kradlo v Nehvizdech, kde si zloděj vyhlédl auto zaparkované před prodejnou. Opět stačila jen necelá čtvrthodinka. Z vozu, který vloupáním poničil, si pachatel odnesl věci za 35 tisíc korun.

Řidička nadýchala přes dvě promilePřes dvě promile nadýchala řidička vozu Fiat Stilo, kterou v noci na středu stavěla policejní kontrola na Praze-východ. O případu v pátek informovala Markéta Johnová z územního odboru police pro Prahu-venkov: Východ.

Osmačtyřicetiletá žena, kterou hlídka zastavila hodinu před půlnocí ve Smetanově ulici v Úvalech, nejprve nadýchala 2,1 promile. „Při následném měření přístroj ukázal hodnotu 1,92 promile alkoholu v dechu," poznamenala Johnová.

Šoférce, která je podezřelá ze spáchání přešinu ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí v případě odsouzení nejen zákaz řízení a peněžitá pokuta, ale dokonce i až roční pobyt ve vězení. Naštěstí ji policisté odhalili dřív, než v důsledku opilosti stačila autem někomu ublížit.