Na místě skutečně našli muže, který ke své velmi vrávoravé chůzi využíval celou šíři chodníku, výrazně omezoval kolemjdoucí a při tom párkrát šlápl i na svého psa, kterého měl na vodítku. Ten vždy uskočil mezi procházející lidi. Vzhledem k viditelné silné opilosti strážníci přistoupili k dechové zkoušce. Tou bylo naměřeno téměř 3,8 ‰ alkoholu.

Strážník Městské policie Praha. Ilustrační foto.
Pražští strážníci zadrželi dva muže podezřelé z krádeže. Skončili na policii

Jelikož se muž nedokázal postarat sám o sebe ani o svého psa, bylo rozhodnuto o převozu na záchytnou stanici. Ve chvíli, kdy se na místo dostavil specializovaný vůz městské policie pro převoz lidí pod vlivem alkoholu, se začal vzpouzet. "V tu chvíli odepl svého psa z vodítka a ten ho okamžitě začal bránit. Po chvíli se strážníkům podařilo zvíře odchytit. Devětadvacetiletý muž byl převezen na  záchytku a jeho pes do útulku městské policie. Strážníci celou záležitost postoupili správnímu orgánu," uvedla mluvčí pražské městské policie Michaela Teplá.

Chlapec se bál jít do školy, seděl v restauraci Včera v dopoledních hodinách, tedy v době vyučování, si všimla žena malého, školou povinného chlapce, který byl bez doprovodu. Ten už delší dobu trávil čas v restauračním zařízení v Plzeňské ulici. Situace se jí nezdála běžná a kontaktovala proto strážníky z Prahy 5. Na dotaz, proč je zde o samotě odpověděl, že čeká na svého staršího bratra, se kterým se má po vyučování sejít.
To však mělo končit až za několik hodin. Dále sdělil, že se bojí jít do školy, protože ho spolužáci šikanují. Strážníci situaci nahlásili na operační oddělení a dle zjištěných údajů se pokoušeli kontaktovat chlapcovy rodiče, ale bez úspěchu. Z tohoto důvodu předali chlapce policistům ČR na místním oddělení k dalšímu dořešení, kde si ho později vyzvedl jeho otec.

Cizinec vyhrožoval airsoftovou pistolí Oznámením o vyhrožování střelnou zbraní v supermarketu v Plynární ulici se včera večer zabývali strážníci z Prahy 4. Napadený vypověděl, že mu v prostoru u pokladen jakýsi muž hrozil střelnou zbraní a momentálně se pohybuje na blízké zastávce MHD. Strážníci za dodržení taktických zásad muže vzápětí zadrželi a omezili na osobní svobodě. Při prohlídce u něj nalezli airsoftovou pistoli, která byla na první pohled nerozeznatelná od skutečné zbraně. Dvaašedesátiletý útočník cizí národnosti strážníkům sdělil, že při hádce jen výhružně ukázal pistoli. Byl předán Policistům ČR.