Případ se stal v úterý kolem osmé hodiny ráno, kdy na městskou policii někdo zavolal a sdělil jim, co se před kostelem děje. Na obvyklém místě pro srazy přátel, kolegů či milenců dva mladíci popsali černým fixem vstupní dveře a zdi u hlavního vchodu kostela sv. Ludmily - jeden nápis obsahoval číslo 666, tedy symbol ďábla.

Muž si v centru Prahy hrál na Batmana.
KRIMI MIX: Muž si v centru Prahy hrál na Batmana. Poškodil při tom auto

"Při příjezdu hlídky na místo se oba muži ještě zdržovali u kostela, navíc si otevřeli láhev alkoholu. Jeden z nich měl navíc stále v ruce fix černé barvy. Stejnou barvu měly i čerstvé nápisy na kostele," popsala v tiskové zprávě uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová v tiskové zprávě.

"Oba muži byli pro podezření z trestného činu omezeni na osobní svobodě a předáni přivolané hlídce Policie ČR. Za porušení vyhlášky týkající se konzumace alkoholu na místech zakázaných dostali oba muži pokutu ve výši tisíc korun," dodala mluvčí Seifertová.

Městská policie. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Cizinec napadl ochranku baru. Vyhazovač ho za to kopal do hlavy

Pil na žal. Nezletilý hoch se navíc pořezal
Další případ, který řešila městská policie, se týká šestnáctiletého mladíka. Toho si všiml kolemjdoucí, když se potácel a přidržel zaparkovaných vozidel. Sveděk proto kontaktoval motorizovanou hlídku strážníků. "Mladý muž nadýchal 1,24 promile," vysvětlila mluvčí Seifertová. Ale přivolaná záchranka neřešila pouze hochovu opilost.
"Vyšetřovaná osoba si navíc pořezala obě ruce. Prý mladého muže upustila dívka. Záchranáři převezli mladíka do jedné z pražských nemocnic. O události byli informováni zákonní zástupci a pracovnice odboru sociální péče o děti místně příslušného úřadu," naspala Seifertotvá.

Práce sprejera na Vltavské.
KRIMI MIX: Sprejer tvořil v přímém přenosu