Padlo proto rozhodnutí o převozu na záchytku. Během čekání na příjezd auta pro svoz opilců se však dotyčný sám bez pomoci zvedl a začal strážníkům vulgárně nadávat. „Zažijete peklo," hrozil a naznačoval, že na ně pošle svého známého a nějakého Ukrajince. Když se jednoho strážníka pokusil napadnout, byl zpacifikován a dostal pouta. S želízky na rukou ho pak spatřila matka, která potvrdila, že poslední dobou syn dost pije. To se ale mladíkovi nezamlouvalo; na mámu se vulgárně osopil. Uklidnit se pak skutečně musel na záchytce.

Chodec se bezdůvodně vrhl na taxikářeNapadení ze strany 24letého opilého cizince čelil v centru Prahy 39letý taxikář, na kterého dotyčný vyrukoval poté, co v Melantrichově ulici vysadil zákazníky. Nelíbilo se mu, že když se potácel po ulici, musel projíždějícímu taxíku uhnout, uvedla v neděli Irena Seifertová z centrály městské policie. Právě hlídka strážníků si rozruchu všimla a zjednala pořádek. „Protože se opilý mladík choval neurvale před desítkami turistů, včetně několika malých dětí, strážníci mu za přestupek veřejného pohoršení uložili blokovou pokutu ve výši tří tisíc korun," uvedla Seifertová. Agresor skončil na záchytce, kde nadýchal 1,8 promile.

Zdroj: Městská policie Praha

Po nehodě se řidič snažil zmizet v parkuStatisícovou škodou skončila během poslední noci vánočních svátků jízda řidiče osobního auta, které v opilosti boural v pražských Střešovicích. Svým seatem zezadu trefil hned dvě zaparkovaná auta – přičemž poškodil obzvlášť drané modely. Od místa nehody se pak snažil utéct, hra na schovávanou s policisty ale netrvala dlouho; jeho skrýš za zdí v parku byla záhy objevena. Protože dopadený šofér nadýchal přes dvě promile, je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu.

Ve prospěch dětí policisté vybrali desetitisíceTřicet tisíc korun mezi sebou vybraly stovky uniformovaných policistů z III. obvodu pražské policie, jejichž zástupci těsně před Vánoci zajeli do zařízení v Chabařovické ulici na ďáblickém sídlišti navštívit děti, jimž se nepoštěstilo trávit svátky v rodinném kruhu. Vybranou částku složenou z dobrovolných darů, jejichž výše závisela jen na uvážení každého přispěvatele, zástupci takzvané vnější služby (jak se uniformované složky policie oficiálně nazývají) zajeli předat 22. prosince. Setkali se nejen s týmem, který o děti pečuje, ale i přímo s jejich svěřenci. Shodovali se pak, že právě radostný dětský úsměv byl tím největším poděkováním a odměnou.