Prodavač, na kterého udeřili ve chvíli, kdy při příchodu do zaměstnání odemykal provozovnu, jim dokázal zabouchnout dveře před nosem; jeden z útočníků ho nicméně praštil něčím – zřejmě zbraní – do hlavy. Zprvu to vypadalo, že úder zůstane bez vážnějších následků, během policejního vyšetřování však zraněný kvůli příznakům otřesu mozku musel na lékařské vyšetření.

Noční popíjení skončilo krvavým zraněnímOkolnosti krvavého incidentu, který se v noci na sobotu odehrál v jednom z bytů v Krči, zkoumají kriminalisté IV. obvodu pražské policie. Do Jihlavské ulice přijeli policisté hodinu před půlnocí společně se záchranáři kvůli tomu, že jeden z účastníků domácí pitky utrpěl bodné zranění stehna. Zraněný muž putoval do nemocnice, podezřelý do policejní cely – a třetí z aktérů, který v případu figuruje v roli svědka, na záchytku. Všichni muži, kteří společně popíjeli, totiž měli upito poměrně důkladně; nadýchali kolem dvou promile. Právě alkohol měl na incidentu zřejmě výrazný podíl.

Stržená trolej si zalaškovala s plány cestujícíchPoškození trakčního vedení způsobilo v sobotu dopoledne vážné komplikace v provozu na páteřní železniční trati v Praze 5 – mezi železničními stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín. Kvůli stržené troleji se zastavily na obou kolejích. S evakuací 150 cestujících dokonce museli pomáhat hasiči. Pasažéry příměstských osobních vlaků pak vozily autobusy kyvadlově jezdící náhradní dopravy, dálkové rychlíky vedly dráhy odklonem – především přes nádraží v Krči – s čímž bylo spojeno citelné zpoždění. Zajistit opravu a uzavřený úsek trati znovu zprovoznit se podařilo po čtyřech hodinách.