Hlídka chvíli projížděla okolními ulicemi – a ano: skutečně se podařilo objevit cyklistu, který odpovídal popisu. Hned tedy došlo na debatu o původu kola. Koupil jsem ho – před chvílí za dvě stovky, vysvětloval jezdec. „Od nějakého feťáka," tvrdil. Takové vysvětlení pochopitelně podezření ze spáchání trestného činu nemělo šanci rozehnat. Strážníci proto věc předali policistům, kteří případ dále řeší.

Za vraždu a znásilnění dostal pachatel 20 let O dva roky v úterý zmírnil odvolací senát vrchního soudu v Praze původní 22letý trest vyměřený 29letému Zdeňku Streleckému za loňské znásilnění a vraždu o rok mladší dívky v Rumburku. Soud dospěl k závěru, že obžalovaný nevraždil proto, aby zakryl předchozí sexuální útok, ale oba skutky zamýšlel provést už od počátku – šlo tedy o jednočinný souběh trestného činu vraždy a znásilnění. Uplatnilo se tudíž mírnější ustanovení zákoníku. Pachatele, který se po dopadení přiznal, odhalily testy DNA.

Pachatele útoku v metru prozradila vlastní slovaDopadnout muže, který ve stanici metra Černý Most napadl dva lidi s rozbitou láhví v ruce a poté vzal do zaječích, se podařilo strážníkům z Prahy 14 krátce poté, co o události dostali informace od policie. Bylo to v sobotu časně ráno, uvedl v úterý Jan Čihák z centrály městské policie. Muže odpovídajícího popisu si po chvíli hlídka všimla na tramvajové zastávce Lehovec: právě nastupoval do vozu noční linky. Strážníci sledovali jeho jízdu a počkali si, až dotyčný vystoupí. Pak ho požádali o doklady. V té chvíli se dotyčný sám prozradil: rovnou vyhrkl, že on nikoho nepřepadl – a to bez toho, že by padla jakákoli zmínka o nějakém napadení. Co provedl či neprovedl, nyní dotyčný musí vysvětlovat policistům.

Muž hledaný policií se přišel sám přihlásitSám přihlásit se přišel muž hledaný policií. V neděli odpoledne se na služebně v Praze 5 objevil člověk, který prohlašoval, že je v evidenci hledaných osob. Dokonce už měl připravený občanský průkaz, aby jeho slov a bylo možno ověřit. Ukázalo se, že měl pravdu – a tak si ho odvezli přivolaní policisté.